Ваучерите за храна стават изцяло електронни

0
Ваучерите за храна стават изцяло електронни
Ваучерите за храна стават изцяло електронни Видео: NOVA

Ползватели са над 750 000 работещи българи

От 1 юли ваучерите за храна в България са вече изцяло електронни, заменяйки традиционната хартиена форма. Според избора на работодателите, те могат да бъдат изцяло виртуални, като съществуват в мобилно приложение или под формата на карта, подобна на банковата. С тази промяна, работещите вече могат да пазаруват директно през POS-терминали, които са налични в почти всички търговски обекти.

Димитрина, клиент, сподели, че заплащането с дигитален ваучер е лесно и удобно, като веднага получава известие на телефона си, а след това може да провери и транзакцията в приложението. „Преди трябваше да се записваш в списък. Сега вече си имаш приложение, в което има всичко”, казва пред NOVA Николай Петров, тренинг-мениджър в хотел.

За фирмите тази промяна представлява по-лесен и икономичен вариант в сравнение с хартиената форма, която изисква броене и въвеждане на данни. Управителят на фирма за ваучери за храна Борис Милев подчерта, че едно от основните удобства на електронните ваучери е, че те не могат да бъдат загубени или повредени, като например изпрани. Ако картата бъде изгубена от собственика, тя ще бъде преиздадена, а ваучерите ще бъдат прехвърлени в новата карта.

Друг вариант за плащане е директно през картата на дигиталния портфейл, което улеснява процеса още повече.

Данните показват, че в България около 20 000 работодатели предоставят ваучери за храна на над 750 000 работещи. Това означава значително улеснение и повишаване на ефективността както за служителите, така и за компаниите, които предлагат тази услуга.

Електронните ваучери за храна не само улесняват процеса на плащане, но също така представляват крачка напред към дигитализацията на услугите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Овчарин
    Обявената сума да бъде приспадана от корпоративният данък.НАП ,програми,всичко се вижда.Какво ни баламосват? Давайте леша чорбаджии миризливи и собственици кирливи.Цървули.
  • 2
    1
    Овчарин
    Някой да мисли вместо нас? Да ни дават тон за песен? Докога? По някоя програма да усвояват пари? Пластики,банки,софтуерни продукти? Защо? Пускайте парите по сметка за храна.Сумата обявена за целта без право на запор от ЧСИ.Сложно ли е? Някой мисли вместо мен и нас? Да вървите на майка си в П.....ТА. Комунизъм бетер...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари