Васко Кеца преди 41 години на концерт в Русе

9

Държавният архив в Русе сподели уникални снимки на Васил Найденов от концерт през 1983 година

От Държавния архив в Русе споделиха уникални снимки на емблематичния български изпълнител Васил Найденов от времето, когато бил в разцвета на своята кариера. Кадрите, които показват "Кеца" с дълга и къдрава черна коса, са направени през 1983 година, когато певецът е едва на 33 години – възраст, известна като Христова. В този период Найденов вече е утвърдена звезда на българската естрада.

До 1983 година Васил Найденов успява да завоюва множество престижни награди, а песните му се превръщат в безспорни хитове. Сред най-известните му парчета до този момент са „Синева“, „Адаптация“, „А дали е така“, „По първи петли“, „Телефонна любов“ и „Остани“. Тези песни не само се радват на широка популярност, но и често водят до бурни танци на неговите концерти, които са изпълнени с живот и енергия.

През 1979 година Васил Найденов затвърждава своето място в историята на българската музика с песента „Адаптация“, която е обявена за „Мелодия на годината“. В същата година той печели и Първа награда на „Златният Орфей“ с песента „Предутрин“. Популярността му продължава да нараства, а концертните зали в страната са препълнени от неговите почитатели, които му поднасят цветя и го обсипват с любов.

Снимките, публикувани от Държавния архив в Русе, са споделени по случай рождения ден на певеца, който на 3 септември тази година навърши 74 години. „Талантлив, любим и вдъхновяващ! Пожелаваме му здраве и да продължава да зарежда с положителни емоции. Чакаме го с нетърпение в Русе на 14 септември за празника на тортата „Гараш“, отбелязаха от архива.

Въпреки че от архива не уточниха конкретното събитие, по време на което са направени снимките, потребители на социалните мрежи коментират, че те са от концерт на Национална средношколска бригада в село Сливо поле през 1983 година.

Самият изпълнител сподели една от снимките с коментар "Русе 1983 г.":

Почитателите на Васил Найденов продължават да го възхваляват, като го наричат "национална съкровищница". "Ценен е и обичан от всички – без значение от възраст или социална принадлежност", споделят негови фенове, впечатлени от неговата музикална кариера, която продължава и до днес.

На рождения си ден Васил Найденов благодари на всички свои приятели, колеги и почитатели с думите: "Благодаря на всички мои приятели, колеги и почитатели за прекрасните пожелания, изненади, подаръци, за обичта и уважението! Бъдете здрави! До утре вечер в другия спектакъл!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    112498g
    Daaayy112498g xaa🔘🔘🆑🆑🔘🔘🆑🆑🎄🎄🎄🎄🎄🎄😃😄😄😃😀🕞🕞🕕🕕🕔🕝🕚🕞📉📈📈📈🎄🎄🎄🎄🎄😜😜😜🤗🤗🤗🤗🤗😎😎😎😎😎🦿🦿👍👍👍👍💃💃💃🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🌿🌷🌷🌷🌠🌌🕳️🕳️🌠🌠🌠🌠🌠🌠🛫🛫🛸🛸🛸🛸⛲⛲⛲⛲🌆🌇🌉🛤️🛣️🪩🪩⚽🥎🏐🥌🎯🛹🎾🥅🥅🏆🏆🎲🎲🎲🪞🪞🧳🧳🧳👒👒👒🥿🥿🥿🥿🥿🎒👛👠🕶️🕶️🕶️🕶️👔👔👔👗🩱🧣🧹🧷🧸🧼🧼🎽🧪🥾🥾👟👞🕶️🕶️🕶️🕶️💄💄💄💄📡📡📡📡📡📡🩴🩴🩴🥿🥿🥿🥿🥿📃📉📉📈📕📗✒️🖍️📚🖌️🖊️✒️✏️
  • 1
    1
    А бе....
    И тогава си мязаше на PD-раст, пардон, на €врогеец!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари