Васил Терзиев: Г-н Министър в какво престъпление ме обвинявате и заплашвате в ефир с арест?

0
Кметът на София Васил Терзиев отвърна на коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов
Кметът на София Васил Терзиев отвърна на коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов Снимка: Facebook / Васил Терзиев

Кметът на София Васил Терзиев отвърна на коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов

Кметът на София Васил Терзиев публично отговори на коментарите, отправени към него от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, във връзка с изпълнението на съдебно решение и организацията на движението в столицата. В своя публикация във "Фейсбук", Терзиев изрази своето възмущение и призова за спокойно и разумно отношение към закона.

Контекстът на спора

Министър Калин Стоянов заяви, че Васил Терзиев трябва да понесе наказателна отговорност заради неизпълнение на съдебно решение, което според министъра представлява сериозна опасност за гражданите. В отговор на тези обвинения, Терзиев уточни, че според определението на Върховния административен съд (ВАС), оставено в сила от Административен съд-София град, Столична община е била задължена да прекрати действията, свързани с въвеждането на нова постоянна организация на движението.

Аргументите на кмета

Васил Терзиев категорично заяви, че след постановяването на съдебното решение, всички действия по новата организация на движението са били преустановени. „В нито един момент, след постановяване на определението и още преди разпореждането на СДВР, Столична община не е извършвала действия по отношение на въвеждане на нова постоянна организация на движение. Всички действия са преустановени“, написа Терзиев.

Престъпление или недоразумение?

Кметът на София зададе директен въпрос към министъра: „Какво е престъплението, в което ме обвинявате, г-н Министър, и заплашвате в ефир с арест?“ Според Терзиев, твърденията за съществуваща опасност за гражданите не могат да бъдат коментирани, тъй като не са представени конкретни доказателства или дефиниции на тези опасности.

Административни процедури и ПР шум

Терзиев също така подчерта, че Столична община е депозирала жалба срещу разпореждането на СДВР и съгласно общите правила на административното производство, депозираната жалба спира изпълнението на разпореждането. „Какво по-конкретно освен ПР шум постигна разходката до центъра на столицата?“, попита кметът.

Правната страна на въпроса

Кметът на София обясни, че споровете по тълкуване на влязло в сила решение трябва да бъдат разглеждани от съда, който го е постановил. Той напомни, че законът допуска искане за тълкуване при неясен съдебен акт, което е право на страните по съдебен спор. „А вие като министър е добре да не пренебрегвате с лека ръка правото, което ни дава законът“, добави Терзиев.

Призив за по-добра законодателна рамка

В заключение, Васил Терзиев отправи критика към МВР, като посочи, че министерството не е възприело опита на много европейски държави и не е подкрепило промяна на Закона за движение по пътищата, която да позволи на общините да използват камерите си за установяване на нарушения и налагане на глоби. „Защо МВР няма волята да възприеме опита на много европейски държави и да подкрепи промяна на Закона за движение по пътищата?“, попита Терзиев.

Заключение

Ситуацията между кмета на София и министъра на вътрешните работи остава напрегната, като и двете страни имат своите аргументи и виждания за спазването на закона и безопасността на гражданите. Важно е спорът да бъде разрешен в рамките на закона и с оглед на обществения интерес, като се избягват ненужни емоции и политически спекулации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Българин
    Жалка ПеПерастка издънка на отрепки от Държавна Сигурност - този куролап ще бъде първият кмет на София,който ще бъде изритан преди да си е довършил мандата!
  • 1
    2
    ...
    Какъв мъжки говор очакваш от скапан педераст ? Лъжливо хомо нищожество, психично болно.
  • 2
    1
    Aлоу
    И двамата сте един дол дренки.Идете някъде да си поговорите по мъжки и не блокирайте интернет пространството .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари