Васил Найденов потопи в музикална магия най-сладкия празник в Русе

2

Кулинарни шедьоври и музикални изпълнения белязаха Празника на торта Гараш

Русе отбеляза с размах третото издание на Празника на торта Гараш, който привлече стотици жители и гости на крайдунавския град. Събитието, организирано от Община Русе, съчета кулинарни изкушения, музикални изпълнения и забавления за всички възрасти.

Рекорден брой участници се включиха в двата конкурса, посветени на емблематичния десерт. Близо 40 любители сладкари премериха сили в категориите "Най-добра нетрадиционна торта Гараш" и "Най-добра традиционна торта Гараш". Журитата, съставени от професионалисти в кулинарната сфера, имаха нелеката задача да оценят разнообразните творения, изложени пред Доходното здание.

В надпреварата за оригинална рецепта първо място грабна Деница Иванова, следвана от Аделина Колева и Емил Живков. Сред нетрадиционните предложения се откроиха веган торта, кето вариант и дори десерт с три различни вкуса - чили, кафе и бейлис, оформен като кубчето на Рубик.

При традиционните рецепти победител стана Айля Мурад, а подгласници се наредиха Цветелина Живкова и Стефана Йорова. Специално отличие получи най-младият участник - 12-годишната Александра, която впечатли журито с кулинарните си умения в категорията за класическа торта Гараш.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, официално откри празника и поздрави участниците и гостите. Той връчи специалната награда на Александра, отбелязвайки нейните постижения не само в кухнята, но и в спорта.

Организаторите бяха подготвили разнообразна програма за целия ден. Най-малките посетители имаха възможност да се забавляват на интерактивна конструкция за катерене в градинката пред Доходното здание. Пред Паметника на свободата беше разположена фотобудка "360 Selfie Moments", предлагаща безплатни снимки и клипове за спомен.

По протежение на улица "Александровска" бяха разположени шатри, където местни производители и заведения предлагаха торта Гараш и други кулинарни изкушения. Тези щандове останаха отворени и през неделния ден, за да могат повече хора да опитат от вкусните изделия.

Деница Филева проведе работилница за деца пред Доходното здание, където малчуганите можеха да декорират мини версии на шоколадовия десерт с професионален аерограф. Вечерта продължи с детска дискотека "Направи ми тортичка", водена от ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов". Любимата на децата Барби също се появи на сцената пред Община Русе, за да ги въвлече в празничното настроение.

Популярният влогър Боян Тодоров подгря публиката с песни и забавна томбола, преди кулминацията на вечерта - концерт на легендата на българската естрадна и поп музика Васил Найденов. Въпреки дъждовното време, стотици почитатели пяха заедно с любимия си изпълнител някои от най-големите му хитове, създавайки незабравима атмосфера на площада пред Общината.

Празникът на торта Гараш се утвърди като емблематично събитие за Русе, съчетаващо кулинарни традиции, музика и забавления, и привличащо все повече участници и посетители с всяко следващо издание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Кметицата
    Браво на съпругът ми. Торти и зрелища за простолюдието, шампанско и злато за нас феодалите. Купувайте парче торта за 10.00 лева, а ние на БАЛИИИЙ. Краката горе на балите
  • 20
    6
    Бенедикт
    Докато кмета ви предоставя забавления, концерти и заря, вие ще сте щастливи овце и няма да виждате какво се случва с града ви. Докато някой ваш познат не си счупи крак, не катастрофира заради дупка или не падне дърво върху негово имущество. Спомнете си за думите ми следващия път когато си изхвърляте боклука! Правят ви на глупаци а вие им се връзвате!
  • -18
    5
    Истината
    Куросмук Путин в гъза ебах торта гараш в гъза си натъпках в гащи се мощно осрах всичко с говна наоколо опръсках!
  • -16
    4
    Истината
    Васко Кеца куролап зеленски клеца!
  • -7
    3
    към браво 2
    Какви 150 000 души те бият в главата? Със Г.Враново,Кубрат или с автобусите със шивачките и тасксиметровите шофьори и дюлгери приходящи за седмицата?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари