Варненец остава в ареста за наркоразпространение

0
Полицията разкри наркосхема в морската столица
Полицията разкри наркосхема в морската столица

Полицията разкри наркосхема в морската столица

Варненският окръжен съд наложи мярка „задържане под стража“ на 44-годишен мъж, срещу когото са повдигнати обвинения за разпространение на високорискови наркотични вещества. Претърсване, извършено на 3 септември тази година от служители на Четвърто районно управление, разкри наличието на различни видове наркотици в дома на обвиняемия.

Събраните до момента доказателства сочат, че мъжът е продавал забранените вещества директно от жилището си, като в хода на разследването са били разпитани и клиенти, които са потвърдили неговата дейност.

Според Наказателния кодекс, за подобно престъпление се предвижда лишаване от свобода за период от 2 до 8 години, както и глоба в размер от пет хиляди до двадесет хиляди лева. Законът категоризира това деяние като тежко умишлено престъпление.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение, като изтъкна, че мъжът има постоянен адрес, на който може да бъде намерен, както и че той се грижи за жена и малко дете.

След като разгледа събраните до момента доказателства, включително протоколи от претърсването и показанията на свидетели, съдът прецени, че има основание да се смята, че 44-годишният мъж е съпричастен към престъплението. Въпреки че няма данни за опасност той да се укрие, съдът реши, че съществува реален риск обвиняемият да възпрепятства правосъдието или да извърши друго престъпление, тъй като разследването е в начален етап и предстои извършването на важни процесуални действия. Мярката „домашен арест“ бе счетена за неподходяща, тъй като престъпната дейност се е осъществявала именно в дома на обвиняемия.

На базата на тези съображения, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, като подчерта, че решението може да бъде обжалвано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари