Въоръжени лица извършиха серия от нападения в Дагестан

1
Убити са цивилни и полицаи
Убити са цивилни и полицаи

Убити са цивилни и полицаи

Неизвестни въоръжени лица в Дербент и Махачкала в руската република Дагестан нападнаха две православни църкви, синагога и пост на пътната полиция, убивайки цивилни и полицаи. Двама бойци са ликвидирани, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Въоръжени мъже са убили свещеник и охранител в две църкви в руската република Дагестан. Това съобщи председателят на Комисията за обществен надзор на Дагестан Шамил Хадулаев в своя канал в "Телеграм".

Местните власти съобщиха, че са ликвидирани "двама бойци" и че град Махачкала, където е извършено едно от нападенията, е блокиран от органите на реда.

Следственият комитет започна наказателно производство за терористичен акт във връзка с нападенията в Махачкала и Дербент.

По предварителна информация един полицай е убит, а друг е ранен в Дербент, съобщи Министерството на вътрешните работи на Дагестан.

Пожар е избухнал в синагогата в дагестанския град Дербент след нападение срещу нея от неизвестни лица, съобщи кметството.

На територията на Дагестан е въведен режим на антитерористична операция и в момента се предприемат мерки за неутрализиране на въоръжените лица, извършили атаките, се казва в съобщение на Националния антитерористичен комитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари