Вандали потрошиха BMW в квартал "Дружба"

1
Колата е била паркирана в тревните площи на булевард "Гоце Делчев"
Колата е била паркирана в тревните площи на булевард "Гоце Делчев" Снимка: Dunavmost / Архив

Колата е била паркирана в тревните площи на булевард "Гоце Делчев"

В град Русе се разследва случай на вандализъм, при който луксозен автомобил е бил сериозно повреден, докато е бил оставен за ремонт. Инцидентът е поредното напомняне за нуждата от повишена бдителност и засилени мерки за сигурност в града.

Според информация от Първо районно управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе, на 18 септември 2024 година, около 12:00 часа, в участък "Дружба" е постъпил сигнал от собственик на автомобил марка БМВ. Мъжът е съобщил, че е открил колата си с тежки повреди - счупени предно и задно стъкло, както и двете странични огледала.

Потърпевшият е обяснил пред органите на реда, че на 17 септември е оставил автомобила си за ремонт пред сервиз, разположен на булевард "Гоце Делчев" в Русе. Колата е била паркирана в тревните площи в близост до сервиза. При връщането си на следващия ден, собственикът е установил нанесените щети.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по член 216, алинея 1 от Наказателния кодекс, който касае умишлено унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    кожух
    Че то пред сервиза в тревните площи има паркирани над 50 автомобила сигурно и това е от години. Оставяш си колата в сервиза и майстора ти я паркира на това място.
  • 2
    5
    До първия псевдогражданин
    Това не е гражданска позиция, а баш вандалстване и самоуправство. Онзи паркиралият в тревните площи е нарушител на ЗДвП, а ти с твоето "похвално" деяние си чист престъпник, понеже това си се третира като престъпление по смисъла на НК. Айде нека следващата пострадала кола от "хора с гражданска позиция" да бъде твоята, независимо дали не си спрял съвсем на стоп, превишил си скоростта с 10-15 км/ч или си спрял на аварийни пред някоя будка за цигари.
  • 2
    4
    Към 1
    Пожелавам ти от все сърце, като нарушиш закона за движение по пътищата, не да те глобят ами да ти потрошат колата.
  • 6
    3
    Anton
    Това ако е нормален квартал???И Дружба и Чародейка,все мизерни и мрьсни дупки,армия от боклуци живеят там,цялата измет на Русе го обитава.
  • 11
    2
    88
    "В град Русе се разследва случай на вандализъм, при който луксозен автомобил..." ЛУКСОЗЕН? ВИЕ СЕРИОЗНИ ЛИ СТЕ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари