Вандали посягат на контейнерите за дрехи в Русе

0
Русенци разбиват механизмите на контейнерите, за да се докопат до изхвърлените дрехи и обувки
Русенци разбиват механизмите на контейнерите, за да се докопат до изхвърлените дрехи и обувки

Русенци разбиват механизмите на контейнерите, за да се докопат до изхвърлените дрехи и обувки

Община Русе се сблъсква с нарастващ проблем, свързан с вандализъм срещу контейнерите за дрехи и обувки, разположени на територията на града. Недобросъвестни граждани умишлено повреждат механизмите за отваряне и разбиват катинарите на специализираните съоръжения, за да получат достъп до съдържанието им, алармира КИС 13.

Според информация от общинската администрация, в момента на територията на Русе са разположени 58 контейнера за разделно събиране на текстилни отпадъци и обувки. Поради засиления интерес в някои райони, се обмисля увеличаване на техния брой.

Община Русе има сключени договори с фирми, които са ангажирани с изграждането, организацията и поддръжката на системата за разделно събиране на отпадъци от текстил и обувки. Тези специализирани контейнери се обслужват два пъти седмично, като освен редовното им обслужване, се извършват и периодични проверки за евентуални повреди.

Обходите се осъществяват както от представители на фирмите изпълнители, така и от служители на Община Русе. Целта на тези инспекции е да се установят евентуални щети, причинени от нормалното износване или умишлено причинени от вандали.

От общинската администрация коментират, че тези посегателства върху контейнерите най-вероятно са мотивирани от желанието на някои граждани да се сдобият с изхвърлените там дрехи и обувки. При констатиране на подобни случаи, незабавно се подават сигнали към фирмите изпълнители за извършване на необходимите ремонтни дейности.

Въпреки тези предизвикателства, системата за разделно събиране на текстилни отпадъци в Русе показва положителни резултати. От въвеждането ѝ през 2021 година досега са събрани над 720 тона отпадъци от текстил и обувки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Бесарасбки куросмук
    Аз се обличам от тия контейнери бе,Кокорчо ми спря надницата и се справям както мога!Слава УСраина!
  • 0
    5
    дочул
    Вандалите разбиват контейнерите за да заредят магазините за дрехи-втора употреба.
  • 5
    4
    до русенец
    как да гледаш 10 камери кат курвата ти чати на фейса
  • 7
    3
    Василена
    Какъвто Ви е кметът, който сте си избрали, такива са и гражданите. Тоест и двете страни сте БОКЛУЦИ. Първият дори е сексманиак. Отврат. Разврат. Убийства. Наследник на убиец. Жалко за децата. Му. Не Ни.
  • 13
    2
    русенец
    А полицията какво прави? Чака пенсиониране и 20 брутни необлагаеми заплати?! Че и общинска полЮция имаме, която пък съвсем нищо не прави. О, сетих се, че наскоро наринахме здрави пари за нови камери , а и плащаме на хора, които да ни видеонаблюдават? И? Нищо!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари