Вълна от възмущение в Две могили след мача с отбора на Екзарх Йосиф

0

След края на мача домакините са заварили съблекалнята в окаяно състояние - изцапана с кал и пълна с разхвърляни отпадъци

Неприемливо поведение на гостуващ отбор възмути футболната общност в Две могили.

Инцидент след футболен мач в град Две могили, област Русе, предизвика вълна от възмущение сред местната общност. Причината за недоволството не е спортният резултат, а неуважителното отношение на гостуващия отбор към съоръженията на домакините.

Футболната среща между Футболен клуб (ФК) "Филип Тотю" - Две могили и ФК "Младост" - село Екзарх Йосиф завърши с победа за гостите, но остави горчив привкус у домакините. След края на мача домакините заварили съблекалнята в окаяно състояние - изцапана с кал и пълна с разхвърляни отпадъци.

Божидар Борисов, кмет на град Две могили, изрази своето недоволство от ситуацията пред камерата на БНТ: "Виждате ситуацията тук, директно с калта вътре в стаята, в банята и предполагам, че може да има задръстване в канализацията".

Станислав Давидов, член на Управителния съвет (УС) на ФК "Две могили", подчерта важността на спорта за възпитанието на младите хора: "Спортът е нещо, което освен че трябва да възпитава, то дава пример, учи на респект, учи на уважение, изгражда характер. Такива прояви не трябва по никакъв начин да бъдат толерирани, тъй като те създават точно обратното, създават една агресия, настройват, тласкат към такава - не само към агитките, а и към отделните отбори. Това е лош пример за нашите деца, а те са бъдещето".

Представителите на ФК "Младост" отказаха да коментират ситуацията пред медиите, но обясниха, че лошите метеорологични условия и липсата на подходяща инфраструктура са допринесли за случилото се.

Давидов опроверга тези твърдения: "Това не е точно така. Може да не е голям, модерен стадион, но мисля, че сме създали доста добри условия на тези момчета да ги посрещнем и да ги изпратим подобаващо".

Кметът Борисов допълни: "Имаше обективни условия наистина - дъжд, кал, тежък терен. Най-малкото нашите футболисти си изчистиха бутонките още отвън и си влезнаха в помещенията".

Инцидентът повдигна въпроса за финансирането на аматьорския футбол в България. Съблекалните на стадиона в град Две могили са ремонтирани наскоро след 60-годишно забавяне поради липса на държавно финансиране. Местната власт е инвестирала около 80 хиляди лева от общинския бюджет за обновяването им.

Борисов призова за по-голяма подкрепа от страна на Българския футболен съюз (БФС): "И когато видите след един такъв мач такава обстановка, която е оставена от колегите футболисти, точно това провокира в нас начина на отношение. Трябва да се отделят някакви финансови средства от БФС не само за професионалните отбори, но и за аматьорските, тъй като той е в основата на развитието на професионалния футбол".

Годишната издръжка на футболния клуб в град Две могили възлиза на малко над 30 хиляди лева, осигурени от общинския бюджет. Тази сума обаче се оказва непосилна за много от малките населени места в областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Plamen
    Няма го спортсменският дух, уважението към противника ... Онзи ден Валверде от Реал Мадрид отиде пред публиката на отборът на Атлетико Мадрид за да се извини, че без да иска ритна топката право в лоицето на едно момче. Трябва да се осъждат такива постъпки и да се дава само добър личен пример.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари