В Турция заловиха двама затворници, избягали от болница в Германия

1
Единият е депортиран обратно в Германия, а депортирането на другия все още се преразглежда
Единият е депортиран обратно в Германия, а депортирането на другия все още се преразглежда Снимка: ЕPA / БГНЕС

Единият е депортиран обратно в Германия, а депортирането на другия все още се преразглежда

Двама затворници, които избягаха от охранявано медицинско заведение в Бавария, са били заловени в Турция на 30 август, предаде ДПА, като се позова на полицията.

Двойката е избягала заедно с други двама затворници от областната болница в Щраубинг, североизточно от Мюнхен, на 17 август. Другите двама мъже вече са били заловени в Австрия.

Полицията съобщи, че единият от избягалите затворници е бил видян в миграционен център в турския град Одрин, близо до границата на Турция с България и Гърция. Служителите проверили самоличността му и установили, че е издадена заповед за ареста му. Той е бил придружаван от друг мъж, за когото полицията впоследствие е разбрала, че е четвъртият беглец, казват те.

Единият от двамата затворници - 31-годишен босненец, бил депортиран обратно в Германия вчера сутринта и отведен в баварския затвор. Депортирането на втория мъж, 27-годишен гражданин на Косово, все още се преразглежда, заявиха от полицията.

Прокуратурата и отделът за криминално разследване разследват четиримата затворници по подозрение във вземане на заложници и нанасяне на тежки телесни повреди.

В затвора те са били заради престъпления, свързани с неправомерно отнемане на имущество и трафик на наркотици, съобщават от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари