В Ценово засадиха фиданки за кампанията „Бъди смел, бъди добър!“

0

В община Ценово стартира кампания срещу насилието над деца

Три нови дървета вече красят община Ценово като част от националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, организирана от Държавната агенция за закрила на детето под мотото „Бъди смел, бъди добър!".

Засаждане на дървета с образователна цел

В зелените площи на парка в общинския център бяха засадени два червени дъба, докато в двора на Основно училище „Христо Ботев" намери своето място една бреза. Учениците активно участваха в засаждането, като сами изкопаха дупката и положиха фиданката под надзора на своите преподаватели. Те поеха ангажимент да се грижат за растежа на дърветата. Предстои поставянето на специална табела с мотото на кампанията до новозасадените фиданки.

Разнообразни инициативи в тримесечната програма

Кампанията, планирана за период от три месеца, включва множество събития. През септември вече се проведоха спортни мероприятия, включващи кросови бягания, футболни срещи и различни състезателни игри на открито. През ноември се предвижда осветяване на емблематични сгради в общините-участници, символизиращо борбата срещу насилието. Предстои излъчването на специално послание срещу насилието над и между деца с участието на известни артисти, политици и общественици. Инициативата съвпада с отбелязването на 35-та годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Началникът на отдел „Образование" в общинската администрация, Даринка Попова, коментира: "Община Ценово активно подкрепа инициативите на Агенцията за закрила на детето. Превенцията дава възможност да се изяснят рисковете от различни видове насилие над деца, начините за преодоляването на проблемите и за съвместно търсене на решения за преодоляване на негативните явления. Стремим се да гарантираме правото на детето на закрила срещу различните видове насилие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари