В София има 800 000 автомобила

0
Само тази година са регистрирани 70 000 автомобила
Само тази година са регистрирани 70 000 автомобила Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев обяви нови мерки за облекчаване на трафика в София

В столицата на България се предприемат решителни стъпки за справяне с нарастващите транспортни предизвикателства. Кметът на София, Васил Терзиев, представи амбициозен план за подобряване на градската мобилност, включващ откриването на ключови инфраструктурни обекти и въвеждането на иновативни решения за управление на трафика.

Нови транспортни връзки облекчават движението

Днес беше официално открито новото кръстовище на булевардите "Черни връх" и "Тодор Каблешков". Това събитие бележи значителна стъпка напред в усилията за намаляване на задръстванията в южните квартали на София. Кметът Терзиев подчерта важността на този проект:

"Днес отворихме новото кръстовище на булевардите "Черни връх" и "Тодор Каблешков". Така намаляваме задръствания в тази част на града", заяви той.

Новата инфраструктура включва двупосочно движение между булевард "Черни връх" и улица "Емилиян Станев", както и ново трасе за трамвай, което се очаква да допринесе за по-екологичен градски транспорт. Завършени са и тротоарите, велоалеите, а скоро ще бъде маркирана и специална лента за автобуси.

Предстоящи подобрения в транспортната мрежа

Терзиев анонсира и други важни проекти, които ще бъдат завършени в близко бъдеще:

  • На 20 октомври се очаква да бъде пуснат в експлоатация участъкът при булевард "България" и Околовръстния път, където от месеци се извършва укрепване на моста.
  • До края на октомври се планира отварянето на няколко ключови булеварда в града.

Технологични решения за справяне с трафика

Кметът Терзиев подчерта необходимостта от въвеждане на модерни технологии за управление на градския трафик:

"Работим усилено върху създаването на транспортен модел, който ще ни позволи да решаваме транспортните проблеми в реално време и да въведем технологично подкрепено интелигентно планиране и ефективна инфраструктура", обясни той.

Предизвикателства пред градската мобилност

Статистиката, представена от кмета, разкрива мащаба на предизвикателството пред столицата:

  • В София има приблизително 800 000 автомобила.
  • Само през тази година са регистрирани 70 000 нови превозни средства.

Дългосрочна визия за развитие на София

Васил Терзиев подчерта необходимостта от дългосрочно планиране и устойчиви решения:

"Разбираме какво предизвикателство е това за града и колко критично е да се движим напред с модерни решения и смели проекти. И точно тук няма място за бързи предизборни обещания и временни решения. Краткосрочните политически лозунги може и да звучат добре, но не движат града напред. Ние сме тук за реални промени, дългосрочни решения и устойчиви инвестиции. Защото София може да се развива само с добре планирани действия и реални резултати", заяви кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари