В Рим арестуваха мъж, извършил две убийства преди почти 50 години

0
Лицето е задържано на летище Фиумичино в столицата
Лицето е задържано на летище Фиумичино в столицата

Лицето е задържано на летище Фиумичино в столицата

65-годишен мъж е обвинен от австралийските съдебни власти за две жестоки убийства, извършени през далечната 1977 година. Той е сочен за виновен за смъртта на 27-годишната Сюзън Армстронг и 28-годишната Сюзън Бартлет, които били намерени мъртви в апартамента си след многобройни наранявания с нож. Ужасната сцена се разиграла, докато 16-месечното бебе на Армстронг спяло в съседната стая и оцеляло по чудо след кървавата атака.

Австралийската полиция определи престъплението като „брутално и екстремно“, а разкриването на извършителя станало възможно благодарение на ДНК тест, който установил идентичността на заподозрения. Преди седем години срещу него била издадена международна заповед за арест, но дълги години мъжът живеел необезпокоявано в Гърция поради изтекла давност на престъпленията.

Нещата се променили тази събота, когато мъжът бил арестуван в Италия веднага след като слязъл от самолета за почивката си. Според информация на гръцкото издание „Катимерини“, той бил задържан на летището поради активната заповед за арест от австралийските власти. Очаква се в скоро време да бъде поискано екстрадирането му в Австралия, където ще отговаря за деянията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари