В първите дни на ноември ще бъде мрачно и дъждовно

0
Според предварителните прогнози, валежите ще бъдат по-интензивни в Западна и на места в Северна България
Според предварителните прогнози, валежите ще бъдат по-интензивни в Западна и на места в Северна България

Според предварителните прогнози, валежите ще бъдат по-интензивни в Западна и на места в Северна България

Типична есенна картина ще се наблюдава в последните дни на октомври, съобщават метеоролозите. Времето ще се характеризира с хладни утрини, често придружени от мъгли, и предимно слънчеви следобеди с временно увеличение на облачността. Валежите ще са почти несъществени.

Прогноза за първата половина на седмицата

В началото на седмицата ще преобладава слънчево време. Ранните часове на деня ще създават условия за намалена видимост в котловините, низините и около водните басейни. В понеделник сутрешните температури ще варират между 1 и 7 градуса, а следобедните ще достигнат от 13 до 18 градуса.

Вторник и сряда ще донесат леко повишение на температурите с 2-3 градуса. Към средата на седмицата някои райони на страната ще отчетат максимални стойности около и малко над 20 градуса.

Промяна във времето към края на седмицата

Четвъртък и петък ще бъдат белязани от увеличение на облачността от север. Възможни са незначителни валежи в Дунавската равнина и на места по Черноморието.

През почивните дни се очакват по-трайни мъгли в ниските части на страната. Отново има вероятност за слаби валежи в отделни райони на крайбрежието. Дневните температури от петък до неделя ще се движат с леки колебания в диапазона 14-19 градуса.

Динамичен период в края на октомври

В самия край на месеца се очертава кратък период на динамично време, свързан с преминаването на студен фронт. На 31 октомври и 1-2 ноември времето ще бъде по-мрачно, с типични есенни дъждове. Според предварителните прогнози, валежите ще бъдат по-интензивни в Западна и на места в Северна България.

След преминаването на фронта ще настъпи захлаждане. Дневните температури в западните и централните райони на страната ще спаднат до интервала 5-10 градуса.

Преминаване към зимно часово време

В нощта на 26 срещу 27 октомври ще се върнем към зимното часово време. Необходимо е да преместим стрелките на часовниците с час назад. Този преход ще увеличи времето за размисъл преди предстоящия парламентарен вот с един час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари