В чужбина се раждат и умират в жилище под наем, но българинът държи да има имот

0
Забележителен е фактът, че 45% от сделките са с кешово плащане
Забележителен е фактът, че 45% от сделките са с кешово плащане Снимка: Bulgaria ON AIR

Забележителен е фактът, че 45% от сделките са с кешово плащане

Според последните данни на Евростат за изминалото тримесечие, България отбелязва значителен ръст в цените на жилищата, като най-голямо е поскъпването в областните градове Видин, Кюстендил, Ловеч и Сливен.

Кредитният консултант Тихомир Тошев коментира в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR: "Ръстовете изглеждат големи заради ниската база, от която се тръгва, защото цените в България остават най-ниските в Европейския съюз."

Специфики на българския пазар

По думите на Тошев, българите имат различно отношение към собствеността в сравнение със западните държави. "В доста западни страни хора се раждат в жилище под наем и умират в жилище под наем и за тях това е нормално и приемливо. За България не е така. Ние сме на второ място в света по собственост на жилища на човек от населението", посочва експертът.

Тенденции при покупките

Забележителен е фактът, че 45% от сделките са с кешово плащане, а 55% са с кредит. Тошев обяснява: "В последните 15 години българинът е в посока спестявания. След тежката криза, която ни удари, българинът започна да спестява."

Ситуацията в столицата

В София цените на имотите продължават да се покачват, като квадратният метър вече не може да се намери под 1200-1300 евро, а средната цена за страната надхвърля 1000 евро на квадратен метър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до даскалчето
    Даскале, този сайт не изисква регистрация, поради това никнейма, за който плачеш, е общодостъпен и може да се ползва от всички, а модератор този сайт надали има, като чета какви словоблудства се изливат тука!😒
  • -2
    4
    daskal
    Обръщам се към собствениците и модераторите на Дунав мост - дежурният трол за пореден път ми е откраднал никнейма. Това е едно умствено изостанало човекоподобно,което се разпознава по малоумните коментари и правописните грешки. Моля вземете мерки и му наложете забрана да осмърдява този сайт веднъж завинаги
  • 3
    3
    фена на Путин
    Американски опорки по американски медии изквичани от американски агенти. Не мога да разбера, защо постоянно се опитват да ни казват равнис, мирно по чужди идеологии ? Тук е източния балкан, живеем в свои домове и не обичаме педерастите и фотоволтаиците. Това сме ние и не сме никак лоши.
  • -4
    2
    daskal
    До 1 - Абе тебе в някакво стерилно комунистическо братство ли са те отгледали? Какви "западнали" страни, какви пет лева?!
  • 5
    1
    Мухахахахаха
    Малееееее какъв специалист,какви титанични изводи мухахахаха ами нали затова в западналите страни е пълно с бездомници и наркозависими клошари бе,малоумник мухахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари