Ужилените от медуза плащат до 50 лева за преглед по морето

0
Таксата за стандартен преглед е 40 лева дори за здравноосигурените
Таксата за стандартен преглед е 40 лева дори за здравноосигурените Видео: bTV

Таксата за стандартен преглед е 40 лева дори за здравноосигурените

40 лева за преглед на морето, дори за здравноосигурените. И прегледи по Здравна каса, но само в определени часове. Това показва проверка на bTV в едни от най-популярните курорти на юг.

За медицински преглед се таксува дори ужилване от медуза. Цената варира от 35 до 50 лева, в зависимост от това дали се нуждаете от помощ през деня или през нощта.

Ако се налага поставянето на инжекция, се плащат още между 6 и 12 лева. Превръзката струва до 20 лева, а за премахване на кърлеж ще се наложи да платите също толкова.

Има разлика и според това в кой курорт ви се наложи да ползвате медицинска помощ. За обработване на рана в Приморско ще ви вземат 15 лева, таксата скача до 40 лева - в Царево.

Преди да дойдат на почивка за две седмици в Ахтопол, Анна и семейството ѝ са проверили има ли дежурен кабинет в курорта.

Голямата дъщеря имаше проблем с окото, сложи си пясък, разтърка си го, много се зачерви. Отидохме след плаж да търсим в дежурен кабинет и имаше само бележка, че лекарят е в Царево. Явно той курсира между Ахтопол и Царево, и не е постоянно тук“, казва Анна Дудко – туристка.

Детето е можело да бъде прегледано още на плажа, казват дежурните на ахтополската ивица, които са лекари от столичната спешна болница „Пирогов“.

„Инциденти, свързани с ухапвания, ужилвания, имаме дори епилептични припадъци и травматизъм. И системи поставяме, имаме в хипогликемия изпаднали хора, които трябва да ги извеждаме. Естествено, разчитаме и на царевската Бърза помощ“, обясни Маргарита Пеева – мед. сестра – Централен плажАхтопол.

Медицинският център все още не е с актуализиран график за лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Пт морето
    Преди много години 77и 78 непосредствено след казармата работех като спасител на южният плаж. На самият вход на плажа от другата страна на касите имаше медицински пункт със лекар, сестра и дежурна линейка. Тези медицински лица обслужваха всички летовници напълно безплатно а на спешните случаи реагираха аветкавично( докато ние вадехме пострадалият от морето те вече ни чакаха на сушата) Помня само един неприятен случай със млад лекар софиянец който си мислеше че е дошъл на курорт а не да помага на хората. Падна чадър и нарани жена във крака, аз и съ постника ми мой комшия почти на ръце я закарахме до пункта но докторчето заяви че той бил тук да помага на удавници а не да превръзва порязани. Сестрата понечи да помогне но той категорично и забрани. Тогава шофйори на линейката местно момче изпсува дохторчето и закара жената до поликлиниката и всичко приключи добре. Научавайки за инцидента на място дойдоха управителят на плажа Г. Узунов и обектовият спасител Ранков и тогава видях как не да го уволнят а направо със шамари и шутове Ранков изгони дохторчето. Казвам тези спомени защото тогава имаше ръководители и държава и наглеците си получаваха заслуженото
  • 6
    3
    русенец
    Нали не се чудим, че от време на време пребиват някой лекар? Тия станаха по-алчни и от митничарите. Време е НЗК да бъде разтурена, само ни вземат едни пари, а когато имаме нужда от лекар , плащаме здраво.
  • 4
    2
    Простите сме ние
    Чв ходим там, яяяяя да няма никой или само мангалята да видят дали ще надуват цените! Русе - Гърция 700км ама и море и вс и цените са 1000000 пъти по ниски! Да се ебът в гъЗеца!
  • 8
    1
    Az
    Искат туризъм, обаче не предлагат услуги. Съдират кожи. Кожодери! Кожодери!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари