Ураганът "Хелен" взе над 200 жертви в САЩ

0
Опустошителната стихия остави близо 1 милион души без електричество
Опустошителната стихия остави близо 1 милион души без електричество Снимка: БГНЕС

Опустошителната стихия остави близо 1 милион души без електричество

Ураганът "Хелен" нанесе тежки поражения на няколко американски щата, като взе над 200 човешки живота и остави милиони без ток. Според последни данни на телевизионния канал NBC, броят на жертвите е достигнал 202 души, което е значително увеличение спрямо по-рано съобщените 175 загинали.

Щатът Северна Каролина се оказа най-тежко засегнат от природното бедствие. Почти половината от всички жертви са регистрирани именно там. Федералната агенция за управление на извънредните ситуации на Съединените американски щати (FEMA) обаче предупреждава, че окончателният брой на загиналите и изчезналите все още не е установен, съобщава CNN.

Ураганът "Хелен" нанесе сериозни щети на електропреносната мрежа в засегнатите райони. Според данни на специализирания портал poweroutage.us, близо 1 милион души са останали без електричество. Най-тежко е положението в щатите Северна и Южна Каролина, като около 90 процента от домакинствата в Северна Карлина са лишени от електроенергия.

Местният енергиен оператор Duke Energy описва ситуацията като изключително тежка, заявявайки, че енергийната инфраструктура е била "буквално отнесена" от стихията. Това показва мащаба на разрушенията и предизвикателствата пред възстановяването на нормалния живот в засегнатите райони.

Властите и спасителните екипи продължават да работят усилено за оказване на помощ на пострадалите и възстановяване на критичната инфраструктура. Очаква се процесът да бъде дълъг и труден, предвид мащаба на щетите, нанесени от урагана "Хелен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари