Унгария подновява дебата за включването на България и Румъния в Шенген

1
Темата ще бъде обсъдена на среща на вътрешните министри
Темата ще бъде обсъдена на среща на вътрешните министри

Темата ще бъде обсъдена на среща на вътрешните министри

Унгарското председателство на Европейския съюз планира да постави на масата за преговори въпроса за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Темата ще бъде обсъдена на предстоящата среща на вътрешните министри на Европейския съюз през месец декември 2024 година.

Позитивна оценка за граничния контрол

Заместник-министърът по европейските въпроси на Унгария - Балаж Молнар потвърди тази информация по време на среща с Асоциацията на европейските журналисти във Виена. Той изтъкна положителните резултати от охраната на границите от страна на България и Румъния, което е довело до намаляване на нелегалните преминавания през Словакия и Унгария.

"Вече 20 години сме част от най-ангажираните държави членки на Европейския съюз", заяви Молнар, добавяйки: "Не искаме да създаваме проблеми."

Предстоящи срещи на високо ниво

На 7 и 8 ноември 2024 година в Будапеща ще се проведат две важни събития - среща на върха на европейската политическа общност и неформална среща на върха на Европейския съюз. Очаква се приемането на "Декларация от Будапеща" за конкурентоспособността на Европейския съюз.

Отношения с Европейската комисия

През април 2022 година Европейската комисия задейства механизъм за върховенство на закона срещу Унгария и блокира значителни финансови средства. Въпреки това, Молнар увери, че страната му ще продължи да се съобразява с решенията на Съда на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари