Унгария: Искаме решение за приемането на България и Румъния в сухопътния Шенген до края на годината

3
Няма причина решението да се отлага, заяви унгарският заместник-министър на вътрешните работи
Няма причина решението да се отлага, заяви унгарският заместник-министър на вътрешните работи

Няма причина решението да се отлага, заяви унгарският заместник-министър на вътрешните работи

За Унгарското председателство на Съвета на ЕС отпадането на сухопътните шенгенски граници на България и Румъния е много важен въпрос. Искаме да се вземе решение до края на годината, заяви за БТА унгарският заместник-министър на вътрешните работи Бенсе Ретвари.

Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета на ЕС, добави той, без да уточнява кога може да се очаква гласуване. Няма причина решението да се отлага, стремим се да постигнем някакво решение, добави той.

На пресконференция в Будапеща Ретвари призова страните от ЕС да изпратят допълнителни сили по външните граници на България и Гърция. Не можем да оставим България и Гърция сами, трябва да обсъдим възможно най-скоро как да им помогнем, настоя той.

Мигрантите, които пристигат по южните граници на ЕС, не се стремят да спазват законите, често нападат граничарите. Те не уважават ЕС, не сътрудничат с властите, допълни той.

Ретвари посочи, че е необходимо ЕС да повиши охраната по всички външни граници. По неговите думи, в противен случай ще се наложи възстановяване на вътрешните европейски граници, а това ще навреди на вътрешния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    23f2-3
    благодарим за загрижеността на Унгария, но не ни трябва шенген или европейски съюз или нато, те ще се разпаднат и ще ни повлекат със себе си.. по-добре да излизаме и да се разграничаваме от западните терористи и престъпници преди да е станало твърде късно
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари