УМБАЛ „Канев" отправи призив за спешно кръводаряване

3
Спешен апел към всички с кръвна група А – животът на пациенти зависи от вас!
Спешен апел към всички с кръвна група А – животът на пациенти зависи от вас!

Отделението по трансфузионна хематология в Русе призовава за спешна помощ от доброволци с кръвна група А

Отделението по трансфузионна хематология към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ в Русе отправи спешен апел към гражданите, като търси доброволци за кръводаряване. Лекарите спешно се нуждаят от кръводарители с кръвна група А, за да подсигурят необходимите количества кръв за пациенти, чиито животи зависят от навременните вливания.

Кръводаряването е жизненоважен процес, чрез който се спасяват човешки животи, а кръвната група А е от особено значение за текущите нужди на болницата. Недостигът на тази група кръв поставя в риск множество пациенти, които са зависими от навременните вливания на кръв.

Лекарите от УМБАЛ „Канев“ апелират към всички, които отговарят на изискванията за кръводаряване и имат кръвна група А, да се отзоват и да помогнат на тези, които имат нужда. Даряването на кръв е акт на хуманност и солидарност, който може да се окаже решаващ за спасяването на живот.

Заинтересованите лица могат да се свържат с Отделението по трансфузионна хематология или да посетят болницата, за да дарят кръв. Процесът е бърз и безопасен, а всяка единица дарена кръв може да направи разликата между живота и смъртта за пациентите, които се нуждаят от нея.

Припомня се, че за да бъде човек кръводарител, трябва да е здрав, на възраст между 18 и 65 години и да отговаря на определени медицински критерии. Всички желаещи могат да дарят кръв всеки делничен ден в работното време на Отделението по трансфузионна хематология.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    До до 9
    Има такива книжки у многократните дарители. Те са бели с черни линии разграфени. В тях е нанесено всяко даряване.Въз основа на тях са и значките и знанията "кръводарител на годината и изобщо многократен дарител". За Русе говоря. Като си наумите нещо и някого да оплювате с и без основание, не се спирате. Алпинистът Иван Юриевич беше с такава като Н кратен дарител абсолютно безвъзмезден. О отрицателен.Светла му памет. Попитайте родителите му.
  • 1
    10
    до 9
    Простете, Вие в кой век живеете? Каква книжка? Като ония за детски влог ли? Ама то вече и трудови книжки няма. Златна значка за кръводарител не стига ли? Боже, Боже, народа на едни години наистина изплисква легена.
  • 0
    9
    Глупак с мега оретенции,
    Законът за кръвта е от 2003 г, обнародван е в държавен вестник. Вземи прочети. Също и след колко време след прием започват да действат лекарствата за понижаване на кръвно налягане .За минали заслуги , особено дарения, не се полага възмездяване.И все пак покажи кръводарителската си книжка. Убеден съм, че нямаш такава и не си имал въибще.
  • 7
    8
    Вежо, невежо до 7
    Честно ли има закон за кръвта? Направо се гмуркаме в "Игра на тронове". Глупако, да ти припомням ли случая когато мъж отива да ДАРИ кръв за близък, но го отхвърлят, че имал проблеми с кръвното. Да, ама онзи се връща след 30 минути със закупен апарат за кръвно и касова бележка. Кръвното му по учебник въпреки вълните от адреналин от гняв. Да ти припомням ли заразената от малария кръв, въпреки че амуджата-дарител надлежно си е попълнил въпросника, че е боледувал. Да ти припомням ли операцията на ГДБОП и прокуратура в територията на кръвния център? А ? Кажи бе Вежо!
  • 0
    7
    Невежо, от всички коментари
    Чети Закона за кръвта, кръводаряването и прочие.Дарение пише ли и то безвъзмездно.Не ти се дарява, факт, усеща се от километри. Искаш муфта.Покажи книжката си на кръводарител кога/ако си дарявал и къде : в Русе и други места. И колко пъти.Така може всеки да се хвали и злослови по чужд адрес.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари