Улица в „Долапите“ пропада след новата канализация на ВиК - Русе

4
Местните жители на улица „Поп Харитон“ очакват качествен ремонт
Местните жители на улица „Поп Харитон“ очакват качествен ремонт Видео: Русе Медиа

Местните жители на улица „Поп Харитон“ очакват качествен ремонт

Жителите на квартал „Долапите“ в град Русе най-накрая получиха дългоочакваната канализация, която премахна нуждата от септични ями. Радостта от новата инфраструктура обаче бързо беше засенчена от сериозни проблеми, които възникнаха след изграждането на съоръженията. Улица „Поп Харитон“ в квартала, която премина през обновление с полагането на новата канализация, започна да пропада, а ремонт на участъка все още не се предприема.

Един от живущите на улицата, Анастас Николов, изрази своето недоволство от небрежното изпълнение на проекта. „Веднъж го ремонтираха, асфалтираха го, след това пропадна. Дойдоха, насипаха малко камъни и го оставиха така, и така е вече година и половина“, споделя той. Мъжът пояснява, че проблемът не се ограничава само до пропадането на пътя, а съществува и риск за преминаващите превозни средства, особено за тежките камиони, които събират боклука в района. Според него, камионът може да пропадне и да доведе до инциденти с пострадали.

От общината са изпратили комисия за оглед на мястото, но отговорността за ремонта е прехвърлена на местните жители. Според тях, обаче, вината е на фирмата изпълнител, която е извършила некачествена работа. Николов разказва, че по време на изграждането на канализацията е наблюдавал небрежно трамбоване на пръстта над новоположените тръби. Вместо използването на тежка техника, работниците са направили минимални усилия, което според експерти е довело до неизбежното пропадане на пътя.

„В 3 часа следобед дойдоха големи камиони, насипаха пръст и камъни. Отдолу върху тръбите имаше не повече от 10 см пясък. С една малка трамбовка за 20 минути го трамбоваха. Хора, които се занимават с това, казаха, че на 4,5 м дълбочина се трамбова на 40-50 см. А тук не с валяк, а с трамбовка го направиха“, разказва Анастас Николов пред Русе Медиа. Друг местен жител също се включва в разговора, като потвърждава думите на Николов и допълва, че работата е била извършена набързо и небрежно.

Една от основните причини, които местната администрация посочва за отказа си да извърши ремонт на пропадналия участък, е наличието на стари септични ями под улицата. Жителите на „Долапите“ обаче не са съгласни с това обяснение. Според Николов, теренът в района е стабилен и ямите, които някога са били там, са затворени и запълнени с камъни, пясък и бетон. „13 години в ямата имаше вода, пътят не пропадна. След като я напълниха с камъни, пясък, бетон, пътят пропадна. Няма логика за това,“ категоричен е Николов.

Отчаяни от бездействието на властите и изпълнителите, местните жители са принудени сами да предприемат мерки, за да могат да използват домовете и гаражите си. Те са закупили пясък и са запълнили пропадането с надеждата, че това ще предотврати по-нататъшни щети. Пропадането е вече около 30-40 см, а при дъжд водата се събира в основите на къщите им, което може да доведе до сериозни щети на сградите.

Жителите на улица „Поп Харитон“ настояват за внимание и адекватна реакция от страна на фирмата изпълнител и общинските власти. Те вярват, че отговорността за ремонта е на тези, които са извършили некачествената работа и се надяват, че проблемът им скоро ще бъде разрешен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    14
    Шенкото до шмиргела
    От този нещастен идиот изнудвач и крадец директорчето с брадата кратуна пълна с алчност излоба "началник " във Вик,пропищя цялата Сливополска община,Не се ояде и накраде нахалния мазен и алчен тулуп.Природата си знае работата и заслужено го е наказала да пукне като кьопек без наследство.
  • 2
    13
    112498
    Ze po🐜🕳️📈🙃📻🦩🤽💄🍁💘💩🔪🔥🔥🚣💐💐⚡🦩🕳️🦩🙃🙃🤤🤤🤤🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️☠️👻☠️☠️👻💀🌚🌚🌚🌚🌚🌚💩💩💩🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️👀💅🤳🙏🏊🏄🪂🚣🏊🧕🧕⚡⚡🌪️🌪️🌿🌿🌷🌷🌷🌷🥀🌹💐💐💐🪻⛰️🏖️🏖️🌀⚡🏞️🌋🔥🌡️🌋☃️⛄⛄⛄⛄⛄☃️
  • 1
    12
    Василиена
    Всичко е точно. И на почивка на Малдивите бях с моя, и сватба имаше, и ме напомпи кът балон. Е как да не го обичам, пък и да го оставя на онази дет му вярваше, че само на ръкоделие ще кара в София.
  • 4
    11
    Ооооне
    Аз улица в този репортаж така и не видях
  • 3
    10
    Видимите Резултати
    Видимите резултати на едните и на другите хайвани.В общи линии са от един дол дренки без изключение.Да му мислят Куленчани че и шахти правиха.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари