Укриха близо 3000 кутии цигари в автомобил, спрян за проверка на Дунав мост

0
Цигарите са били скрити в тонколона, облегалките на седалките, корите под пода и други фабрични кухини на превозното средство
Цигарите са били скрити в тонколона, облегалките на седалките, корите под пода и други фабрични кухини на превозното средство Снимка: Агенция "Митници"

Цигарите са били скрити в тонколона, облегалките на седалките, корите под пода и други фабрични кухини на превозното средство

Митнически служители от ТД Митница - Русе задържаха близо 60 000 къса цигари при проверка на лек автомобил, пътуващ за Германия.

Около 5:30 часа сутринта на 7 септември 2024 година в района на ГКПП „Дунав мост“ – Русе, митническите инспектори спират за проверка лек автомобил с български водач, пътуващ от България към Германия. След насочване на автомобила за щателна митническа проверка, инспекторите откриват укрити кутии с цигари в тонколона, облегалките на седалките, корите под пода и други фабрични кухини на превозното средство. Общото количество на намерените цигари възлиза на 2 979 кутии или 59 580 къса. Всички кутии са облепени с български акцизен бандерол.

Водачът на автомобила твърди, че цигарите са негови и че ги пренася за приятели в Германия. Тютюневите изделия са конфискувани, а на водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията е част от съвместна акция на Агенция "Митници", Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Гранична полиция“ и Националната агенция за приходите, насочена към противодействие на контрабандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Али
    А нещо съществено кога,стига с тия цигари с български акцизен бандерол
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари