Украинското разузнаване: Украйна може да се наложи да преговаря с Русия

2
Вадим Скибицки​: Такива войни могат да приключат само с договори
Вадим Скибицки​: Такива войни могат да приключат само с договори

Вадим Скибицки​: Такива войни могат да приключат само с договори

Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с Русия, за да сложи край на продължаващата повече от две години война, заяви високопоставен служител на украинското разузнаване в интервю за сп. "Икономист".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е изключвал преговори с Кремъл, а указът, който той издаде, след като Русия официално анексира четири украински региона през 2022 г., определя преговорите като "невъзможни", отбелязва Ройтерс.

Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), заяви пред списание "Икономист", че в крайна сметка ще се наложи да се водят разговори, какъвто е случаят с всяка война.

Генерал Скибицки казва, че не вижда начин Украйна да спечели войната само на бойното поле.

"Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната", цитира го списанието. "Такива войни могат да приключат само с договори", каза той. В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция" преди потенциалните преговори. Но смислени преговори могат да започнат най-рано през втората половина на 2025 г., предполага Скибицки.

Зеленски и други официални лица заявиха, че Русия не е поканена на "срещата на върха за мир", планирана за Швейцария през юни, тъй като няма гаранции, че Москва ще преговаря добросъвестно.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба като че ли повтори мислите на Скибицки в отделно интервю за списание "Форин Полици" тази седмица, като заяви, че целта на срещата на върха през юни е "да обедини страните, които споделят принципи и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им действия". "След това може да се осъществи комуникация с Русия и тя да бъде част от разговорите. Защото сте прави: в крайна сметка не можете да сложите край на войната без двете страни", добави той.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени руски представители твърдят, че Украйна блокира всеки опит за уреждане на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Русе
    Няма уСраинци - няма проблем! То е ясно, но 1/2 свят не се замисля, че Зеления и США единствено имат интерес да се води до последният уСраинец!
  • 7
    4
    Спокоен
    Нали сте наясно, че няма такова нещо като война "Украйна-Русия"? Няма никакъв проблем Украйна да бъде изпепелена за 3 секунди.Колко територийка е. Лека-полека се променя световния модел. Колелото на времето му викат. Ще гледаме първо търговски войни /нещо като Турция-Израел/, после Китай-Тайван, северна Корея - Сеул, в Африка има динамика, че и латинска Америка /Колумбия скъса дипломатически отношения с Израел/. Едни големи глави са мислили бъдещето на планетата за 100 години напред.
  • 10
    3
    до Вадим Скибицки
    Не е задължително да има договор. Ей на, няма мирен договор между Япония и СССР, няма и с фашистка Германия, там имаше приемане на БЕЗУСЛОВНАТА и КАПИТУЛАЦИЯ.
  • 15
    2
    русенец
    "Вадим Скибицки​: Такива войни могат да приключат само с договори" Договор може да се сключи ако има украинци. Но след като САЩ иска да се биете до последния украинец, то договор може и да няма.
  • 12
    1
    фена на Путин
    Владимир, вземай цялата кочина до дупка, че на западните свине няма кой да им произвежда селското стопанство за мигрантската сган. Те отчайващо искат земята, също както и нашата. Вземи я цялата за да няма кой да им връща милиардите с лихвите и да им увиснат тотал щета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари