Украинските военни съобщиха, че са свалили над 40 руски дрона

0
Одеска, Полтавска и Донецка област под прицел на руските сили
Одеска, Полтавска и Донецка област под прицел на руските сили Снимка: Асен Игнатов / Снимката е илюстративна

Одеска, Полтавска и Донецка област под прицел на руските сили

Военновъздушните сили на Украйна докладваха за успешно отбиване на масирана руска атака с безпилотни летателни апарати и ракети през изминалата нощ. Въпреки ефективната противовъздушна отбрана, няколко области в страната са претърпели щети.

Според официалното съобщение на украинските Военновъздушни сили, публикувано в платформата "Телеграм", руските сили са изстреляли общо 62 дрона, от които 41 са били успешно неутрализирани. Освен това са били изстреляни и осем ракети от различен тип.

"В резултат на руските ракетни атаки и нападения с дронове бяха поразени граждански обекти и обекти от критичната инфраструктура в Одеска, Полтавска и Донецка област", се посочва в официалното изявление на украинските военни.

Важно е да се отбележи, че 14 от изстреляните безпилотни летателни апарата са били "изгубени" по време на операцията, което може да означава, че са се отклонили от курса си или са претърпели технически неизправности.

Тази атака демонстрира продължаващата интензивност на конфликта и опитите на руските сили да нанесат удари по ключови цели в Украйна. Същевременно, високият процент на прехванати дронове показва ефективността на украинската противовъздушна отбрана.

Ситуацията остава напрегната, като украинските власти продължават да призовават населението да бъде бдително и да следва инструкциите за безопасност при въздушна тревога.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари