Украйна неутрализира 24 руски дрона

0
Пет украински области са защитени от въздушното нападение
Пет украински области са защитени от въздушното нападение

Пет украински области са защитени от въздушното нападение

Въоръжените сили на Украйна демонстрираха висока ефективност при отразяването на поредната въздушна атака от страна на Руската федерация. В нощта на 12 октомври украинските военни успяха да неутрализират 24 от общо 28 безпилотни летателни апарата, изстреляни от руска територия.

Детайли за атаката

Според информация, публикувана от военновъздушните сили на Украйна в приложението "Телеграм", руските въоръжени сили са предприели комбинирана атака. Освен дроновете, от Белгородска област са били изстреляни и неидентифицирани ракети.

Безпилотните летателни апарати са били изпратени от две основни направления - Курска област и град Приморско-Ахтарск в Краснодарския край.

Успешна противовъздушна отбрана

За успешното отразяване на атаката са били мобилизирани различни подразделения на украинските въоръжени сили: сили за противовъздушна отбрана: части за радиоелектронна борба и мобилни огневи групи.

Благодарение на координираните действия на тези формирования, вражеските дронове са били неутрализирани над няколко области на Украйна: Сумска област, Полтавска област, Днепропетровска област, Николаевска област, Херсонска област.

Ефективност на радиоелектронната борба

Особено внимание заслужава фактът, че два от руските дронове са били обезвредени чрез мерки за радиоелектронно заглушаване. Това показва високото технологично ниво на украинските въоръжени сили и тяхната способност да противодействат на съвременните методи за водене на война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари