Украйна към Иран: Не доставяйте балистични ракети на Русия

1
Дипломатическо напрежение между Киев и Техеран заради военни доставки
Дипломатическо напрежение между Киев и Техеран заради военни доставки

Дипломатическо напрежение между Киев и Техеран заради военни доставки

Украйна официално призова Иран да не предоставя балистични ракети на Русия, след като в медиите се появиха съобщения за възможни доставки на модерни оръжия за Москва. Това съобщи агенция ДПА, като подчерта, че потвърждението на тези твърдения може сериозно да влоши отношенията между Киев и Техеран.

Според украинското външно министерство подобно сътрудничество между Иран и Русия застрашава не само Украйна, но и сигурността на Европа, Близкия изток и света като цяло. Ведомството изрази дълбока загриженост от нарастващата военна подкрепа на Иран за Русия, която вече включва ирански безпилотни самолети и планове за производство на безпилотни летателни апарати.

Украйна призова международната общност да засили натиска върху Иран и Русия с цел запазване на глобалния мир и сигурност. В своето изявление Киев подчерта, че продължаващото сътрудничество между двете страни нарушава международните норми и представлява сериозна заплаха за стабилността в региона.

В отговор Иран отрече твърденията, че е предоставял балистични ракети на Русия. В изявление на иранското представителство в ООН в Ню Йорк се подчертава, че Иран се противопоставя на всякакви военни доставки за страни, участващи в конфликти, като ги смята за нехуманни. Техеран категорично заяви, че няма да предприеме подобни действия, които биха довели до ескалация на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Не разбиращ
    Не разбирам кой говори когато се обади Зеленски? САЩ ли,Франция ли,Англия или Германия или Брюксел?
  • 7
    3
    Аятолах
    Аз съм ирански аятолах,на зеленски мамата ебах,извадих рязана ракета,той направи ми минета!
  • 10
    2
    Иран
    Куроблиз Зеленски,какво стана с твоята балистична ракета дето си бил готов с нея,извади ли си я от гъза ?
  • 10
    1
    фена на Путин
    Въз нагли уроди ! Плашат целия свят от безсилие и злоба и все Китай, Иран или Северна Корея им е виновна. Ако не са те едва ли не вече щяха да пият кафе в кремъл като победители. А всъщност са една долна, слаба кръвожадна нацистка утайка, продала себе си и народа си за шепа долари. Колко голямо нищожество може да бъде човешкото същество.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари