Украйна иска извънредно заседание на ООН след руската ракетна атака

0
Володимир Зеленски заяви, че ще потърси отговорност за терора
Володимир Зеленски заяви, че ще потърси отговорност за терора Снимка: Facebook / Володимир Зеленський

Володимир Зеленски заяви, че ще потърси отговорност за терора

Украйна поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН на 8 юли, след като руска ракетна атака уби 31 души, съобщи "Киев Индипендънт". "Трябва да потърсим отговорност от Русия за терора и от Путин за заповедите за нанасяне на удари", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Изявлението му дойде по време на съвместната пресконференция с полския премиер Доналд Туск във Варшава. "Русия отговаря на всичко, което се опитваме да обсъдим с нея за мир, като атакува домове и болници", добави Зеленски.

Най-малко 31 цивилни граждани са загинали, а над 100 са получили наранявания при последните атаки, които бяха насочени към градовете Киев, Днепър, Криви Рих, Славянск и Краматорск, съобщи Държавната служба за извънредни ситуации.

Руските военни са използвали балистични ракети "Кинжал", както и крилати ракети Kh-101 и Kh-22, за да атакуват украинските градове.

Украйна призова за срещата, след като Русия пое председателството на Съвета за сигурност на ООН на 1 юли. Василий Небензя, пратеникът на Русия в ООН, заяви по-рано, че Украйна не е включена в дневния ред за този месец.

"Можем само да принудим Русия към мир. Можем да го направим само заедно - всички в света, които наистина искат мир. Това изисква достатъчна подкрепа, достатъчна решителност и наистина съвместни действия, защитавайки се рамо до рамо ", каза Зеленски, предава NOVA.

Болницата "Охматдиц", най-големият детски медицински център в Украйна, беше поразена от крилата ракета Х-101 по време на сутрешната руска атака. По данни на Държавната служба за извънредни ситуации най-малко двама души са загинали в болницата, а 16 са ранени, включително седем деца.

По време на отделна атака срещу Киев по-късно през деня отломки са ударили родилния дом "Исида", при което са загинали седем души, а трима са били ранени, съобщи Главната прокуратура.

Нападението от 8 юли е най-смъртоносното от месеци насам, като броят на жертвите е сравним с масираните удари, нанесени от Русия през зимата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Путин Хуйло
    Под коментара,който съм написал като безсрамие исках да кажа следното: Върхът на изродщината, идиотщината и омраза към хората е да бомбардираш ДЕТСКА БОЛНИЦА. С отделения по онкология е хематология. И естествено само изроди могат да оправдаят тази диващина. Малоумните бандеронацисти отново се оправдават с руснаците,но вече стана пределно ясно,че ракетата е УСраинска! Няма оправдание, няма смислено обяснение. Синдромът на дребния човек, който тресе умствено разстроения диктатор. Даже и международен трибунал е малко за тези изроди. Изходът е един, самите те да изпитат същото, нито милиметър по вече, нито милиметър по-малко от това които изпитват украинските семейства. И това време идва, рано или късно вече е на прага. Лошото е, че срещу бандеронацистката варварщина - насреща стои хуманизъм и човещина от страна на Путин. А бандеронацистите не разбират от хуманизъм, състрадание и човещина.
  • 2
    9
    Ем на Куролап Зеленски му...
    Парите, ракетите и пишката като не е ставала от десет години, си търси да напрай война, поне да влезе в историята. То човек сто имения да има и с най-яките 18-годишни украински курви да ляга, 20 тона хайвер да е изял, като му е окапала чушката файда от всичко. Нищо, тъкмо скоро ще открият сезона за лов на бандеронацисти!
  • 2
    8
    Путин Хуйло
    Под коментара,който написах като Хайл Путлер исках да кажа следното: Зеленски е военнопрестъпник агресор и терорист, смърт за всички терористи и бандеронацистки ибрици в България. Амин
  • 2
    7
    Путин Хуйло
    Под коментара,който написах като Русенец (нищо че всъщност съм циганин от Делиорманско) исках да кажа следното: В Русе да не би да са останали да живеят само изроди, предвид оценките на нормалните коментари и преекспонирането на ненормалните, хвалещи престъпната киевска яма ?! Да подкрепяш мръсната киевска разцепена вyлвa е престъпление, а да отричаш убийството на невинни хора е олигофрения! Смърт за гнусна УСрайна и КУР за Зеленски!!!
  • -1
    6
    Русенец
    В Русе да не би да са останали да живеят само изроди, предвид оценките на нормалните коментари и преекспонирането на ненормалните, хвалещи престъпната кремълса яма ?! Да подкрепяш мръсната кремълска разцепена вyлвa е престъпление, а да отричаш убийството на невинни хора е олигофрения! Смърт за гнусна пРоссия!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари