Украйна и САЩ обсъдиха укрепване на противовъздушната отбрана

0
Началникът на канцеларията на Зеленски разговаря със съветника по национална сигурност на Камала Харис
Началникът на канцеларията на Зеленски разговаря със съветника по национална сигурност на Камала Харис Снимка: Андрий Ермак / X

Началникът на канцеларията на Зеленски разговаря със съветника по национална сигурност на Камала Харис

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак проведе важен телефонен разговор със съветника по национална сигурност на американския вицепрезидент Камала Харис, Фил Гордън. Основните теми на дискусията включваха текущата ситуация на бойното поле в Украйна и последиците от руските удари, съобщи Ройтерс.

Съобщение от канцеларията на украинския президент потвърди, че двамата са обсъдили възможностите за по-нататъшна подкрепа от страна на САЩ, както и мерките за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Андрий Ермак подчерта важността на американската подкрепа в този критичен момент, когато украинските сили се борят да отблъснат руските атаки и да защитят своите граждани. Фил Гордън, от своя страна, увери украинския представител, че САЩ ще продължат да оказват значителна помощ на Украйна, включително и в областта на противовъздушната отбрана.

Камала Харис, която е фаворит за номинацията на Демократическата партия за президентските избори, е дългогодишен поддръжник на украинската кауза. Нейната администрация се ангажира да предоставя необходимата военна и хуманитарна помощ на Украйна в усилията ѝ да запази суверенитета си и да гарантира сигурността на своите граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Учуден
    Приятели,видяхте ли прекрасната новина от днес ? 50 бандеронацистки инструктори от западни държави са изпратени на лична среща с Бандера! Линк: https://glasove.com/novini/blizo-50-zapadni-instruktori-sa-ubiti-pri-udar-na-ruski-iskander-m
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари