Украйна и Ирландия засилват сътрудничеството си в сферата на разминирането и киберсигурността

0

Володимир Зеленски и Саймън Харис обсъдиха нови стъпки за прилагане на решенията от швейцарската среща на върха за мир

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с ирландския премиер Саймън Харис, за да обсъдят важни аспекти от сътрудничеството между двете страни в сферата на разминирането и киберсигурността, съобщи Укринформ.

„Пътувам към Украйна. Срещнах се с министър-председателя на Ирландия Саймън Харис. Обсъдихме подкрепата за Украйна, продължаването на сътрудничеството в сферата на разминирането и киберсигурността“, сподели Зеленски в своя официален профил.

Сред основните теми на разговора бяха следващите стъпки за прилагане на решенията от неотдавна проведената среща на върха за мир в Швейцария. Тази среща събра лидери от цял свят, които обсъдиха начини за постигане на стабилен мир и сигурност в Украйна и региона.

Ирландия вече е предоставила значителна подкрепа на Украйна. До момента ирландското правителство е отпуснало 250 милиона евро невоенна помощ на страната.

Освен финансовата подкрепа, Ирландия е приела и над 108 000 украински бежанци, предоставяйки им подслон и основни услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Фък дъ УКР
    Понеже съм хомосексуален бесарабски циганин,съм постнал абсолютни измишльотини под коментар 5.Всъщност истинските цитати са: "Нямаме достатъчно потенциал да възпрем руската армия,всеки ден дезертират десетки украинци", заяви Зеленски. "Украйна се разпада по шевовете, това е най лошото време за Украйна. По един или друг начин историята ще се преповтори", каза още Зеленски.
  • 0
    5
    Фък дъ РФ
    "Нямаме достатъчно потенциал да възпрем хуперзвукови ракети", заяви говорителят Дмитрий Песков. "Русия се разпада по шевовете, това не е най-доброто време за Русия. По един или друг начин историята ще се преповтори", каза още Песков.
  • 0
    4
    Ха-ха,
    Хохлите голям го вадят, докато не им връчат призовката! *************************** https://ibb.co/1sRsM2N
  • 1
    3
    Путин Хуйло
    Ирландия ако ще да предостави и милиард помощи,денацификацията си върви по план и бандеронацистите биват моГилизирани с все по ускорени темпове!
  • 3
    2
    gsneveme
    Долу украимските боклуци
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари