Уикендът настъпва със слънце и високи температури

0
Днес максималните температури ще се движат между 32 и 37 градуса
Днес максималните температури ще се движат между 32 и 37 градуса

Днес максималните температури ще се движат между 32 и 37 градуса

Слънчева и гореща събота очаква цялата страна, според прогнозата на метеоролозите. Атмосферното налягане ще се повишава и ще остане малко по-високо от средното за август. Очаква се през деня времето да бъде преобладаващо слънчево, като в следобедните часове над планинските райони ще се развие купеста облачност. Въпреки това, валежи не се предвиждат.

Температурите ще са високи, с максимални стойности между 32° и 37°. В София се очаква термометрите да покажат около 32°. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България - до умерен, от изток-североизток.

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще се наблюдават следобед, но те няма да донесат валежи. Вятърът ще бъде до умерен, като температурите на въздуха ще достигнат от 29° до 32°. Морската вода ще бъде приятно топла, между 27° и 29°, а вълнението на морето ще бъде умерено - 2-3 бала.

В планинските райони съботата също ще бъде предимно слънчева. Следобед ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Вятърът в планините ще бъде умерен до силен, от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще достигне около 27°, а на 2000 метра - около 19°.

Прогнозата за неделя също е оптимистична - ще продължи да преобладава слънчево време. Следобед обаче над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите ще останат високи, като максималните ще бъдат между 33° и 38°. По Черноморието температурите ще се задържат между 29° и 33°.

В началото на новата седмица, в понеделник, времето ще стане по-неустойчиво. Въпреки че сутринта ще бъде предимно слънчево, следобед и до полунощ се очаква да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, която ще донесе краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици на много места в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари