Ударен от мълния оцеля след 40-минутно спиране на сърцето

1
Случаят е от Южна Корея
Случаят е от Южна Корея

Случаят е от Южна Корея

В град Куанджу, Южна Корея, се разигра драматична история на оцеляване, която граничи с чудо. Двадесет и девет годишен учител на име Ким Куан Ген успя да се възстанови напълно, след като беше ударен от мълния и сърцето му спря да бие за цели 40 минути.

Инцидентът се случи на 5 август, когато младият мъж решил да се разходи въпреки бушуващата гръмотевична буря. Съдбата го отвела до едно дърво, което се оказало фатално привлекателно за мълниите. Внезапно силен електрически заряд поразил Ким Куан Ген, който моментално изгубил съзнание и паднал на земята.

За щастие, случаен минувач забелязал падналия мъж и незабавно се обадил на спешна помощ. Въпреки бързата реакция, когато линейката пристигнала, сърцето на Ким Куан Ген вече не биело от няколко минути.

Ситуацията изглеждала безнадеждна, когато пострадалият бил транспортиран до болницата. Един от лекарите, участвали в лечението му, споделил: "Тъй като дробовете и сърцето му бяха в много лошо състояние поради дълго спиране, ние откровено смятахме, че няма шанс".

Въпреки мрачните прогнози, медицинският екип не се предал и продължил с реанимационните мерки. След 40 минути без сърдечна дейност, усилията им най-накрая дали резултат - сърцето на Ким Куан Ген започнало отново да бие.

Възстановяването на младия учител се оказало не по-малко впечатляващо от самото му оцеляване. Само 10 дни след удара от мълнията, той вече можел да диша самостоятелно. Въпреки че изпитвал затруднения с храненето и обща слабост, състоянието му продължило да се подобрява с бързи темпове.

На 2 септември, по-малко от месец след инцидента, Ким Куан Ген бил изписан от болницата. Лекарите, които се грижили за него, обявили, че пациентът е напълно здрав - факт, който изглеждал невъзможен в деня на приемането му.

Този случай не само демонстрира невероятната издръжливост на човешкото тяло, но и подчертава важността на бързата реакция при спешни ситуации. Историята на Ким Куан Ген служи като вдъхновяващ пример за силата на медицинската наука и човешката воля за живот.

Експертите напомнят, че по време на гръмотевични бури е изключително важно да се следват мерките за безопасност. Това включва избягване на открити пространства, високи обекти като дървета, и търсене на подслон в сгради или превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари