Училищният звънец бие за 860 затворници

0
58 първокласници прекрачиха училищния праг в затворите
58 първокласници прекрачиха училищния праг в затворите Снимка: БТА

58 първокласници прекрачиха училищния праг в затворите

В първия учебен ден 860 лишени от свобода в България прекрачиха прага на училището, съобщи главен комисар Ивайло Йорданов, директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Сред тях 58 души за първи път ще се запознаят с буквите и цифрите.

На територията на местата за лишаване от свобода в страната функционират шест средни училища със седем филиала. Главен комисар Йорданов откри новата учебна година в средно училище "Димитър Митев" при затвора в град Ловеч.

"Условията в тези образователни институции не се различават от тези във всяко друго българско училище. Предоставяме възможност на лишените от свобода без начално образование да подобрят своите знания и умения. Паралелно с това се извършва социална дейност, за да върнем в обществото по-добри хора", обясни ръководителят на пенитенциарната система.

В учебното заведение към затвора в град Ловеч за новата учебна година са записани 72 лишени от свобода. Директорът Марийка Димитрова сподели: "Предоставяме същите знания както в останалите училища. Нашите методи и система са по-гъвкави, тъй като работим с хора, изправени пред множество предизвикателства. Много от тях имат образователни дефицити - някои отдавна не са учили, други са прекъснали обучението си или са завършили клас с минимални знания".

Интересен факт е, че най-възрастният ученик в затворническото училище е на около 60 години и в момента е в единадесети клас.

Новата учебна година беше тържествено открита с традиционната церемония по внасяне на училищното знаме, издигане на националния флаг и изпълнение на химна на учебното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари