Учениците в община Русе ще получат безплатни учебници

7
Финансирането включва и електронно четими учебници
Финансирането включва и електронно четими учебници

Финансирането се отпуска с постановление на Министерски съвет

Община Русе предостави целевите средства за закупуването на познавателни книжки за децата и учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за учениците от I до XII клас в общинските образователни институции на територията на община Русе. Финансирането се отпуска с постановление на Министерски съвет, като с направеното изменение и допълнение през февруари 2023 г. на Закона за предучилищното и училищното образование се разширява обхватът на предоставяните за безвъзмездно ползване на учебни материали.

За първа година на ползване за всички ученици от VIII до XII клас се предоставят учебници, учебни комплекти и електронно четими учебници по общообразователните предмети, учебни комплекти и електронно четими учебници по учебния предмет майчин език и учебници и електронно четими учебници по религия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Марин/Мимо/ Гюрчев
    А кога ще получават учениците безплатни шестици?
  • 4
    2
    геро
    За учениците добре но е интересно как се чувстват контрольорите на общината като отиде счетоводител на ОУ-ще да му заверят ведомостта и видят,че счетоводител в иновативно у-ще получава директорска заплата 2-4000 лв. от общината,а контейнерите не се изхвърлят вече седмица
  • 3
    1
    СОЦиопат
    Учебниците по религия православие, така или иначе са напълно безплатни, 100% финансирани от светия синод.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари