Ученици в Русе даряват надежда вместо букети за първия учебен ден

1
Мащабната благотворителна инициатива обедини девет училища в крайдунавския град
Мащабната благотворителна инициатива обедини девет училища в крайдунавския град Снимка: Dunavmost / Архив

Мащабната благотворителна инициатива обедини девет училища в крайдунавския град

В деня на знанието, 16 септември, учениците в Русе избраха да дарят надежда вместо традиционните букети. Мащабна благотворителна инициатива обедини девет училища в крайдунавския град с цел набиране на средства за изграждане на плувен комплекс, предназначен за безплатна рехабилитация на деца и възрастни с физически и ментални увреждания.

Идеята за построяването на този специализиран басейн не е нова, но сега придобива реални измерения. Общината вече е предоставила терен за реализацията на лечебния комплекс, но за осъществяването на проекта са необходими около пет милиона лева.

Анелия Моллова, родител на ученик, сподели пред БНТ: "Някак си усещаш, че си дал нещо, вместо да купуваш цветя, които после отиват в кошчето." Нейните думи отразяват общото настроение сред участниците в инициативата.

Виктория Димитрова, ученичка в дванадесети клас, изрази своята подкрепа за каузата, но същевременно подчерта и значимостта на традицията: "Ръководството, учителският състав, родители, ученици сме съпричастни с каузата на организацията. Но въпреки това, за мен на днешния празник, в знак на уважение, учителят все пак заслужава цвете."

Образователните институции виждат в тази инициатива не само възможност за подкрепа на благородна кауза, но и средство за възпитание на младото поколение. Добромира Николова, директор на Средно училище с изучаване на европейски езици "Свети Константин-Кирил Философ", коментира: "Това е кауза, която също ги учи на благотворителност и на толерантност, на това, че трябва да знаят, че има различни от тях деца, които в днешния ден не могат да празнуват по точно този начин."

Благотворителната акция не се ограничава само до първия учебен ден. Организаторите са предвидили тя да продължи през цялата седмица, давайки възможност на повече хора да се включат и да допринесат за реализацията на този важен за общността проект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари