Ученици спасяват жена на автобусна спирка в Русе

7
Инцидент на булевард "Липник" разкрива силата на човешката солидарност
Инцидент на булевард "Липник" разкрива силата на човешката солидарност Снимка: Архив

Инцидент на булевард "Липник" разкрива силата на човешката солидарност

В четвъртък, 26 септември, на автобусна спирка "Найден Киров" по булевард "Липник" в Русе се разигра драматична сцена, която демонстрира силата на човешката съпричастност и бързата реакция на случайни минувачи.

Жена, придружена от приятелката си, внезапно изгубила съзнание на спирката. Благодарение на бързата реакция на Кремена, пострадалата била предпазена от падане и сериозни наранявания.

Двама ученици - Милен Кулишев от осми клас и Денис Изет от десети клас, без колебание се притекли на помощ. Те предложили вода на пострадалата и незабавно се свързали със спешните служби, набирайки телефон 112. Младежите останали на място до пристигането на екипа на Спешна помощ, показвайки завидно чувство за гражданска отговорност.

Освен учениците, една жена, чието име за съжаление остава неизвестно, също се включила в оказването на помощ. Тя останала до пристигането на линейката, разговаряйки с пострадалата и помагайки ѝ да се съвземе.

Случаят е пример за това как бързата реакция и съпричастността на обикновени граждани могат да бъдат от решаващо значение в критични ситуации. Той подчертава важността на обучението по първа помощ и насърчаването на активна гражданска позиция сред младите хора.

Пострадалата жена, която пожела да остане анонимна, изрази дълбоката си благодарност към всички, които ѝ се притекоха на помощ в този труден момент. Тя сподели: "Изказвам искрена благодарност към учениците Милен Кулишев и Денис Изет, които безкористно ми се притекоха на помощ, предлагайки ми безвъзмездно вода, обадиха се на 112 и останаха докато не дойде линейката. Изказвам искрена благодарност и на жената, чието име за съжаление не знам, но която остана с мен до пристигането на линейката и ми говореше, докато се съвзема. Изказвам огромна благодарност и на приятелката ми Кремена Г., която беше неотлъчно до мен в този критичен момент."

Този инцидент служи като вдъхновяващ пример за силата на човешката доброта и солидарност, особено в моменти на криза. Той подчертава значението на възпитаването на емпатия и готовност за помощ сред младото поколение, като същевременно показва, че героичните постъпки често се крият в ежедневните действия на обикновените хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенка
    Браво на добрите и благородни деца! ( спирката не е "Найден Киров"?).
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари