Ученичка от Русе получи пълна стипендия за Харвард

16
Мария Георгиева от XII клас в Английската гимназия
Мария Георгиева от XII клас в Английската гимназия Снимка: Русе Медиа

Мария Георгиева от XII клас в Английската гимназия

Ученичката Мария Георгиева от XII А клас бе приета в престижния американски университет Харвард с пълна стипендия.

През август, 2024 г., Мария официално ще стъпи на кампуса в Бостън, поставяйки началото на своята академична кариера на студент по политология и политическа философия.

Процесът по кандидатстването започва интензивно за Мария още в края на учебната година 2022 – 2023 г. Апликацията, която подава, е многокомпонентна – съдържа мотивационни писма от ментори и преподаватели, академични справки и академични постижения, списък с описания на извънкласните дейности, на които тя отдава свободното си време и, разбира се, серия от шест тематични есета.

Трудностите обаче тя умело избягва, съветвайки се със специалистите от платформата за безплатни консултации EducationUSA и програмата Opportunity Funds, на която Мария става стипендиант още в началото на календарната 2023 г., пише Русе Медиа.

Въпреки срещаните препятствия, Мария е убедена, че няма нещо съществено, което да отличава Харвард студентите, освен тяхната отдаденост и обич към това, което правят. Затова тя вярва искрено във възможността всеки трудолюбив мечтател да стане част от училища като Харвард.

По тази тема Мария споделя: „Не вярвах, че може да ми се случи! Винаги съм си мислела, че за да бъдеш приет на такова място, то трябва да си нещо като нобелов лауреат на 18 години. Всъщност, няма подобно нещо. Именно това ме кара да вярвам, че много от хората, които познавам, са конкурентни кандидати за места в тези престижни учебни заведения“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Боре
    Дано останв в чъжбина. Ще се върне зомбирана, мразейки всичко родно и Българско
  • 2
    11
    Дани
    Без да обезличавам "постижението с приемането в университет в Америка искам да кажа че това не е толкова трудно!!! Имам много познати включително и близки (най близки) които бяха приети в американски университет!! Особено в колежите е безпроблемно!!! Критериите при изпити са занижени в сравнение с нашите!!Та ___тука четворка по математика там ___6(моята най близка!!)А учениците от 10кл учат математика за 5кл!!! Как ще ги стигнем АМЕРИКАНЦИТЕ????????
  • 18
    10
    Друг родител
    Браво, дете! Заминавай, развивай се в държава, която дава възможности за това, със сигурност ще имаш успехи с твоята упоритост! Радвам се за такива деца! А пък разни лелки и чичаци, бленуващи за миналото, изобщо нямат значение, те ще си останат тук до тенджурите с боб.
  • 1
    9
    фена на Путин
    Като се върне от там, ще ни бие по главите и ще ни вика русороби, прости комунисти, но едва ли ще може да свари боб. Всяко отвлечено от чуждите университети дете е пирон в ковчега на България. Западът обира интелигентните ни генофондове, за да управлява и маже по-лесно опростачената маса. Този умен ген отлита, ще се репродуцира навън. На някой изобщо ясно ли му е, какво означава това ? Плебса се радва на това, ама че олигофрения.
  • 5
    8
    До седмия путлерист
    а кой ти каза, че ПРОСТо Киро и Хасан Василев - грозното лице на мафията са завършили Харвард. Със сигурност е някой курс или кръжок, докопали са някаква диплома, на която пише Харвард и готово. Няма как в Харвард да ги учат как се нарушава Конституцията и се подписва декарация с невярно съдържание няма как в Харвард да ги учат как се обижда жена, колежка. А виж, това надрусани да ходят на работа в парламента, това са го научили тук в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари