Убиецът и поръчителят на варненски диджей влизат в затвора

0
Върховният касационен съд потвърди присъдите на Варненския апелативен съд
Върховният касационен съд потвърди присъдите на Варненския апелативен съд

Върховният касационен съд потвърди присъдите на Варненския апелативен съд

Две присъди, свързани с убийството на известен варненски диджей, извършено през 2015 година, са изпратени за изпълнение до Окръжната прокуратура – Варна. Физическият извършител на престъплението ще изтърпява доживотен затвор, а подбудителят на убийството е осъден на 20 години лишаване от свобода.

Върховният касационен съд потвърди присъдите на Варненския апелативен съд, след като Окръжната прокуратура настояваше за наказание за мъж, обвинен като съучастник и подбудител на убийството. Наблюдаващият случая прокурор поиска от Апелативния съд – Варна да отмени оправдателната присъда на първоинстанционния съд и да наложи справедливо наказание на втория обвиняем. Апелативната инстанция уважи протеста и наложи наказание от 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за съучастие и подбудителство на престъплението по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 20, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Окончателни присъди за убийство

54-годишният К.Б. беше осъден на доживотен затвор за това, че предумишлено и с особена жестокост уби известния варненски диджей. Върховният касационен съд потвърди наказанието, което беше наложено и от първата, и от втората инстанция. К.Б. ще изтърпява присъдата си при специален режим.

Разследването на жестокото убийство

Разследването на убийството започна на 26 февруари 2015 година, когато жертвата се прибирала към дома си около 22:00 часа. Според обвинителната теза, К.Б. го причакал близо до дома му на булевард „Осми Приморски полк” и го атакувал с нож, нанасяйки многобройни удари в областта на гърдите и корема. Жертвата била изненадана от нападението и не могла да окаже съпротива. След извършване на престъплението, К.Б. избягал към Автогара - Варна и с автобус заминал за София, където живеел и работел.

Първоначално прокуратурата повдигна обвинение на физическия извършител К.Б., след като ключови доказателства бяха предоставени от ДНК експертиза, изготвена от Института по криминална техника при Федералната криминална служба на Германия. По-късно беше повдигнато обвинение и на подбудителя Г.К., който умишлено склонял К.Б. да извърши убийството, обещавайки му и давайки му сумата от 20 000 евро. Според обвинителната теза, мотивът на Г.К. е личната му неприязън към връзката на жена, с която имал дете и периодично съжителствал до януари 2015 година, с жертвата на престъплението.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна, с което се поставя точка на един от най-шокиращите криминални случаи във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари