Тялото на водолаз изплува край Черноморец

0

Предполага се, че загиналият е бургазлията Тони Мавров

Трагичен инцидент разтърси водолазната общност в Бургас. Тялото на 39-годишния Тони Мавров, известен любител на дайвинга и дълбочинното гмуркане, беше открито този следобед край скалите на плаж "Червенка" в Черноморец, съобщиха очевидци, цитирани от Флагман.бг.

Според информация, получена от дежурния редактор на изданието, самоличността на загиналия е вече установена. Мавров е бил облечен в неопренов костюм и екипиран със специализирано оборудване, което потвърждава предположенията за нещастен случай по време на гмуркане.

Съдебномедицинската експертиза предстои да установи точното време, през което тялото е било във водата, но първоначалните оценки сочат, че това е период от поне 3-4 дни.

Интересен факт е, че трагедията с Мавров се случва в близост до мястото, където наскоро загина френският водолаз-изследовател Ерве Курт. Курт изгуби живота си след гмуркане край нос "Акра" в Черноморец, като целта му е била да изследва следи от древна история, потопена под водите на Черно море след предполагаемия Библейски потоп.

Специалисти в областта на водолазното дело изразяват загриженост относно практиката за самостоятелно гмуркане на големи дълбочини. Те подчертават, че стандартната процедура за безопасност изисква минимум двама души да участват в спускания до труднодостъпни места, особено когато става въпрос за дълбочини над 25 метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 2:
    Бе то и там не е много безопасно – на такъв лигав терен можеш да се подхлъзнеш и да си изкълчиш езика или да се задушиш от миризмата, човещинка си е все пак!
  • 2
    1
    Стар водолаз
    Аз си се "гмуркам" само между два женски крака и няма опасност да се удавя.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари