Тяло на мъж изплува край Лозенец

0
Морето взе четири жертви за последното денонощие
Морето взе четири жертви за последното денонощие

Морето взе четири жертви за последното денонощие

Четирима души са загубили живота си в морето в Бургаска област през последното денонощие, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас. Трагичните инциденти са се случили на различни места по Южното Черноморие, въпреки предупрежденията на спасителните служби за опасно вълнение и неблагоприятни условия за къпане.

Днес на един от плажовете в курортното селище Обзор е намерено тялото на 51-годишен турист от Чехия. Спасителите са реагирали незабавно, но за съжаление мъжът е бил вече бездиханен. В същото време, тялото на млад мъж е изплувало тази сутрин край Лозенец. Според информация от полицията, той е местен жител, който е влязъл в морето вчера следобед, но не е успял да се върне на брега.

Още два трагични случая са регистрирани в района на Поморие и Царево. Двама мъже са се удавили на неохраняеми плажове, където липсата на спасители и трудните условия в морето са се оказали фатални. Тези инциденти допълнително подчертават опасността от подценяване на силата на морето и липсата на внимателност към предупрежденията на компетентните органи.

Опасни условия по Южното Черноморие

Въпреки трагичните случаи, флаговата сигнализация на спасителните постове по Южното Черноморие продължава да предупреждава за опасно вълнение. Според Областната дирекция на МВР - Бургас, вълнението на морето в много райони е особено интензивно, като червеният флаг на постовете ясно показва, че влизането във водата е изключително опасно.

Спасителите на охраняемите плажове подчертават важността на съобразяването с флаговата сигнализация. Червеният флаг означава „висока опасност“, като в тези случаи вълнението може да достигне няколко бала, а в морето често се образуват мъртви течения, които са особено опасни за плажуващите.

Спасителните служби отправят призив към всички летовници да не рискуват живота си, влизайки в морето при червен флаг и неблагоприятни условия.

Прогноза за морето

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за днес, вълнението на морето ще бъде между 2 и 3 бала, което означава повишен риск за плажуващите. Силните вълни и мъртвите течения са особено опасни през август, когато морето често изглежда привидно спокойно, но всъщност крие сериозни опасности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари