Творческият свят на Стефан Ганев в нова изложба

0
Русенският художник събра почитатели в Художествената галерия
Русенският художник събра почитатели в Художествената галерия Снимка: Областна администрация - Русе

Русенският художник събра почитатели в Художествената галерия

В Художествената галерия на улица „Борисова“ 6 в град Русе, на 26 юли, бе открита 27-мата самостоятелна изложба на известния местен художник Стефан Ганев. Събитието събра множество почитатели на изобразителното изкуство, сред които и областният управител Драгомир Драганов и заместник-кметът по социални дейности, здравеопазване и транспорт Димитър Недев.

„Ценителите на изобразителното изкуство днес са щастливи, че ще могат да се насладят на Вашите уникални и неподражаеми творби“, отбеляза Драганов в своето обръщение към художника. Той изрази благодарност за приноса на Ганев към духовния живот на града и подчерта, че неговият стил и умение да води диалог с публиката го правят неотменна част от художествените традиции в България.

Заместник-кметът Димитър Недев също сподели своето възхищение от таланта на художника: „Радвам се, че ценителите на изкуството в Русе ще имат възможност да се докоснат до Вашите творби. Убеден съм, че те ще предизвикат възхищение в любителите на живописта. Продължавайте да следвате целите си със същия устрем и амбиция и нека резултатите от постигнатото Ви носят удовлетворение и радост“.

Сред гостите на откриването беше и ръководителят на Военен клуб - Русе, Деница Аспарухова, която поздрави Стефан Ганев по повод неговия 90-годишен юбилей. „По повод 90 годишния Ви юбилей пожелавам още дълги години здраве, да имате сили и воля да поддържате живота си пълноценно и всеки хубав миг да Ви носи надежди“, каза тя, изразявайки своята признателност за достойното му присъствие като български офицер и учител.

Стефан Ганев, роден през 1934 г. в село Баниска, е бивш офицер от Българската народна армия, който след пенсионирането си се посвещава на живописта. Творбите му, наброяващи над 800 картини, са разпръснати в частни колекции в България и по света, включително в Италия, САЩ, Германия, Мексико, Сърбия, Румъния, Австрия, Англия и Австралия. През 2014 г. е удостоен с почетна златна значка от Община Русе за приноса си към културата.

Настоящата изложба включва 42 картини, които представят разнообразие от теми и техники, като акцентът е върху маслените бои. Обектите на творбите варират от горски и архитектурни пейзажи до натюрморти и портрети, отразявайки богатия артистичен диапазон на автора.

Изложбата ще продължи до 7 август, предоставяйки на жителите и гостите на Русе възможността да се насладят на уникалния талант на Стефан Ганев и да се потопят в неговия свят на изкуството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари