Tурция изгони израелски самолет от летище в Анталия

2
Израелският самолет кацна аварийно заради спешна помощ за пътник и нужда от гориво
Израелският самолет кацна аварийно заради спешна помощ за пътник и нужда от гориво Снимка: EL AL / Facebook

Израелският самолет кацна аварийно заради спешна помощ за пътник и нужда от гориво

Самолет на израелската авиокомпания El Al, изпълняващ полет от Варшава за Тел Авив, кацна аварийно в турския курорт Анталия поради сериозен медицински инцидент с пътник. Информацията беше съобщена от израелския телевизионен канал Channel 12, който цитира германското издание "Билд".

След консултация с лекар на борда, екипажът на самолета взе решение за спешно приземяване в Анталия, за да може болният пътник да бъде откаран възможно най-бързо до лечебно заведение. За съжаление, останалите пътници бяха принудени да останат блокирани на борда, тъй като турските екипи на летището отказаха да заредят самолета с гориво.

Ситуацията се усложни още повече от настоящите политически напрежения между Израел и Турция. От началото на войната срещу „Хамас“, всички директни полети от Израел до Турция са отменени. Турция, която е един от най-острите критици на Израел, обяви през май, че ще спре целия износ и внос към и от Израел поне до 26 октомври 2024 г.

Вследствие на това, авиокомпания El Al започна да проучва възможността за излитане и кацане на летище в друга държава, за да заредят с гориво. Според данни от Flightradar 24, полетът в крайна сметка е бил отклонен към гръцкия остров Родос.

Преди началото на конфликта в Близкия изток, Turkish Airlines беше водещата чуждестранна авиокомпания в Израел. Въпреки това, на 10 октомври - три дни след началото на войната, Turkish Airlines прекрати дейността си в страната.

Този инцидент подчертава сложността и напрежението в региона, което засяга не само политическите и икономическите отношения между страните, но и сигурността и удобството на пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари