Цял квартал във Варна остана без градски автобуси

1

Живущите в района считат това за геноцид

Жителите на квартал "Изгрев" във Варна вече пет месеца са лишени от удобството на градския транспорт, което създава сериозни неудобства за много от тях. Единствената спирка в района, "Вятърна мелница", е недостъпна за автобусите поради мащабния ремонт на булевард "Христо Смирненски", който е променил маршрутите на двете обслужващи линии, съобщава БНТ.

Неудобствата на жителите

Жителите на квартала споделят, че ситуацията е изключително тежка, особено за възрастните хора, които разчитат на градския транспорт за посещения при лекари и за други основни нужди. Най-близката спирка е на повече от километър разстояние, което при настоящите горещини представлява сериозна опасност за тяхното здраве.

"Сутрин рано в 8 часа отиваме по хладно, обаче на обяд, като се връщаме, един час път правим," казва Атидже Арнаудова, жителка на квартала.

Гневът на жителите

Много от жителите са възмутени от липсата на решение за техния проблем и настояват за незабавни мерки от страна на местните власти.

"Според мен това е жив геноцид. Не може в 21 век, в европейска държава да има такова кощунство спрямо народа," коментира Генчо Костов.

Другата алтернатива за придвижване в квартала са такситата, но те се оказват скъп вариант за мнозина.

"Изнервен съм много и не само аз. Живеещите, които са на работа, също пищят. Всеки божи ден плащат за такси за отиване и връщане до работа," посочи Костов.

Ремонтът на булевард "Христо Смирненски"

Кметът на Варна, Благомир Коцев, е поискал от фирмата изпълнител да приключи ремонта на булевард "Христо Смирненски" възможно най-бързо, за да могат автобусите да се върнат по обичайния си маршрут. В момента по трасето се нареждат бордюри и се извършват довършителни дейности.

От общината съобщиха, че се очаква ремонтът да завърши до края на юли, след което двете автобусни линии ще бъдат възстановени. Въпреки това, жителите на квартал "Изгрев" настояват за по-бързо и временно решение, което да облекчи тяхното ежедневие, докато ремонтът приключи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Любезна
    Русе премина пред този ад.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари