Цветанка Андреева: ИТН преминаха от бунтарство към консенсус

0
Диалогът в парламента: може ли ИТН да изкове новото статукво?
Диалогът в парламента: може ли ИТН да изкове новото статукво? Видео: NOVA

Диалогът в парламента: може ли ИТН да изкове новото статукво?

В последните политически събития в България се наблюдава значителна промяна в поведението на "Има такъв народ" (ИТН). Партията, която преди години беше символ на бунта и търсеше цялата власт, сега се стреми да заеме нова роля в политическото пространство. Според политолога Цветанка Андреева, ИТН се опитва да изкове новото статукво и да стане гръбнак на нов управленски консенсус. Това мнение беше изразено по време на нейно участие в предаването "Денят на живо".

Андреева отбеляза, че ИТН, известни с провокативния си изказ в миналото, сега демонстрират желание за култивиране на политическия диалог. Партията изглежда ориентирана към прокламиране на идеи, които са в съгласие с позициите на президента Радев, позиционирайки се като пропрезидентска формация. Тази нова линия на поведение е опит да се покаже дали може да се преодолее фрагментацията в парламента и да се постигне общо разбирателство.

Според Андреева, коалирането между Движението за права и свободи (ДПС) и партия "Възраждане" е невъзможно, тъй като те са взаимно неприемливи. Тя обясни, че настоящите преговори не са просто фасадни, а истински опит за диалогизиране на проблемите в парламента. Проблемът с нови избори е, че те също няма да донесат стабилност, особено за партии като "Възраждане", които трудно могат да се появят отново на изборите. Независимите депутати също имат интерес да продължат работата на настоящия парламент, тъй като това е в техен интерес.

Цветанка Андреева изрази и своята критика към Българската социалистическа партия (БСП). Според нея, БСП продължава да е консервативна и прокремълски настроена, което я прави неадекватна за съвременния 21 век. Левицата сама се стеснява електорално, като не успява да се адаптира към новите политически реалности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари