Цветан Василев: Не съм престъпник, а съм обвинен

0
Бившият собственик на КТБ обвинява Петьо Еврото за атаката срещу банката
Бившият собственик на КТБ обвинява Петьо Еврото за атаката срещу банката Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на КТБ обвинява Петьо Еврото за атаката срещу банката

Бившият банкер и собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев изрази твърда позиция по време на изслушване в парламентарната комисия за Мартин Божанов - Нотариуса, заявявайки, че не е престъпник и не е издирван от Интерпол. Василев категорично заяви, че обвиненията срещу него са резултат на целенасочена атака, ръководена от бившия главен прокурор Иван Гешев. Той подчерта, че Гешев е бил освободен от поста си именно заради уронване на престижа на прокуратурата.

„Аз не съм престъпник, а съм обвинен. При това съм обвинен от бившия главен прокурор Иван Гешев, който беше изхвърлен като главен прокурор от прокуратурата поради уронване на престижа ѝ,“ заяви Василев. Той допълни, че не е издирван от международната организация Интерпол, което поставя под съмнение тежестта на обвиненията срещу него.

Освен това Василев насочи вниманието към Петьо Петров – известен като Петьо Еврото, когото обвинява за основен технически организатор на подготовката на удара срещу КТБ. Бившият банкер посочи, че Петров е изиграл ключова роля в събитията, довели до сриването на банката. „Той е основен участник в организацията на удара срещу Корпоративна търговска банка,“ заяви Василев.

Изслушването на Василев се проведе в контекста на продължаващите разследвания около събитията, свързани с краха на КТБ, както и в рамките на работата на парламентарната комисия за Мартин Божанов - Нотариуса. Комисията продължава да разглежда различни аспекти на случая, като същевременно беше предвидено изслушването на други ключови фигури, сред които Лозан Панов, председателят на ДПС Делян Пеевски и служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Въпреки това, тези фигури не се явиха на заседанието.

Обвиненията срещу Василев продължават да бъдат обект на обществено внимание, докато самият той твърди, че е несправедливо обвинен и не е извършил престъпленията, за които е обвинен. Изслушването му в парламентарната комисия е само една част от продължаващия процес на разследване на случаите, свързани с КТБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Деян
    Напротив - си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари