Цончо Ганев: Каква е опасността пред държавата ни, че чак президентът не иска да отиде на Срещата на върха?

1
Възраждане" изисква ясна позиция на България за Срещата на върха на НАТО
Възраждане" изисква ясна позиция на България за Срещата на върха на НАТО

Възраждане" изисква ясна позиция на България за Срещата на върха на НАТО

Заместник-председателят Цончо Ганев изрази категорична позиция от трибуната на Народното събрание

"НАТО е всичко друго, но не и отбранителен съюз. Ние винаги сме били на позиция, че държавата ни няма място в какъвто и да е военен блок, винаги сме смятали, че България не трябва да е част от НАТО, но за да сме максимално демократични, нашата позиция е, че българският народ трябва да се произнесе и трябва да има референдум дали да сме член на НАТО или не," каза заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев в декларация, прочетена от парламентарната група.

Според документи на украинската държава, България ще им подари над 40 танка, ракети и много военна техника, твърдят от "Възраждане". Цончо Ганев подчерта, че САЩ може и да провеждат мироопазващи военни операции в страни като Сирия, Ирак и Афганистан, но според консервативни данни, жертвите в тези операции за последните 70 години надвишават 40 милиона души.

"Ако вземем за пример специалната военна операция, ще видим, че от една страна е Русия, а от друга - Украйна, която разчита на издръжката и подкрепата на НАТО, от което България също е част. За да е пълна подигравката, още когато започна тази специална военна операция, тогавашното правителство на Кирил Петков, Атанасов, Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова, започна да продава оръжия през посредници до украинската граница. Стигнахме дотам, че следващите наши правителства вече подаряваха оръжие, включително и служебните правителства на Радев, които опразниха част от складовете ни с военна техника," коментира още Ганев.

Според официална информация, която излиза, този военен конфликт върви към развръзка и това вече не се крие дори от държавите членки на НАТО, а украинската държава губи все повече територии, се казва в позиция на "Възраждане". "След вчерашните изявления на Зеленски става ясно, че войната трябва да се прекрати и да се направи това, което искат руските интереси в целия този многопластов проблем. Притеснителното е, че България е част от него. Повече от 4 години във Варна има команден център на НАТО и България вече е изправена пред угрозата да бъде атакувана, ако конфликтът се разрасне," допълни Ганев.

Той припомни, че след няколко дни предстои Среща на върха на НАТО в САЩ, на която Президентът няма да присъства. "Видяхме официални документи на украинската държава, в които пише, че нашата страна е поела отговорност за изпращането и подаряването на военна техника, на снаряжение, на боеприпаси, на ракетите ни, както и над 40 танка. Каква е опасността пред държавата ни, че чак Президентът не иска да отиде на Срещата на върха? Това е нещото, на което трябва да отговори евроатлантическото правителство, защото касае нашата национална сигурност и ако пари се печелят, бюджет и приходи се изравняват и се възстановяват, от войната няма връщане назад. Защото цар Борис Трети е казал "по-добре да ядем черен хляб, отколкото майките и жените ни да носят черни забрадки," каза в заключение Цончо Ганев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Смущаващо е и мълчанието
    на Главчев каква е нашата позиция като страна. Не може всичко да е класифицирана и нформация.В крайна сметка ще има комюнике от решенията на срещата , касаещи бъдещето на България.Какво се иска от нас.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари