Циклонът "Касандра" взе жертва в Гърция

0
Тяло на изчезнал мъж открито на километри от мястото на инцидента
Тяло на изчезнал мъж открито на километри от мястото на инцидента Снимка: БГНЕС / архив

Тяло на изчезнал мъж открито на километри от мястото на инцидента

Силната буря, която връхлетя Гърция, взе своята първа жертва. Тялото на 52-годишен мъж бе открито на шест километра от мястото, където е бил отнесен от придошлите води по време на проливния дъжд, причинен от циклона "Касандра".

Издирването на изчезналия мъж продължи часове наред, като в спасителната операция участваха шест автомобила на пожарната с 14 души и дрон. Преди откриването на тялото, спасителите успяха да локализират и колата на жертвата.

Циклонът "Касандра" нанесе сериозни щети в няколко района на Гърция. Най-тежко засегнати са областта Епир, остров Корфу, Теспротия и община Етолоакарнания, откъдето е и загиналият мъж.

Метеоролозите прогнозират, че неблагоприятните метеорологични условия ще продължат и през следващите часове. Очакват се силни дъждове и бури до следобед в западните части на страната, а от обяд - и в североизточните региони.

Районите, които ще бъдат най-силно засегнати от лошото време, включват Западна Стерея, Западен Пелопонес и най-южните острови на Йонийско море. Освен тях, в опасност са и Източна Македония, Тракия, както и най-източните части на Централна Македония, където се очакват облаци с дъжд и бури.

В светлината на тези събития, Гражданската защита на Гърция отправя призив към населението да бъде изключително предпазливо и стриктно да следва инструкциите на властите. Тези мерки са от критично значение за предотвратяване на нови инциденти и за осигуряване на безопасността на гражданите в условията на продължаващата природна стихия.

Случаят с трагичната смърт на 52-годишния мъж подчертава сериозността на ситуацията и необходимостта от повишено внимание при екстремни метеорологични явления. Властите продължават да следят ситуацията отблизо и са в готовност да реагират при нужда от допълнителна помощ в засегнатите райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари