Циклон от Румъния носи студен фронт и бури в Североизточна България

1
През страната ни преминава студен фронт
През страната ни преминава студен фронт

През страната ни преминава студен фронт

През деня максималните стойности на температурите ще са в интервала 28°-34°С в комбинация с умерен и силен запад-северозападен вятър и променлива облачност с условия за валежи в планинските и най-вече в крайните североизточни райони (Добруджа и Северното Черноморие), където явленията ще са и интензивни и ще започнат още преди и по обед, прогнозираха от Meteo Balkans.

Първите за деня бури са вече факт в крайните източни и североизточни райони. И в следващите часове там ще остане динамично, като в Добруджа и по Северното Черноморие процеси ще има чак до полунощ.

Очакваните валежи в следващите часове ще са най-интензивни в крайните североизточни райони.

Причина за вятъра и валежите във вторник е циклон, чийто център ще мине през Източна Румъния и ще се изнася към Черно море, а свързания с него студен фронт ще влияе на времето в цялата ни страна - основно с вятър, но ще има и силни бури.

През следващите дни вероятността за валежи ще намалее, като времето ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Облачността ще бъде по-значителна в сряда и четвъртък над Източна България, а в петък и събота - над Западна България. Вятърът ще е най-често от изток, предимно слаб, с умерено усилване след обяд в Източна България. Температурите ще се повишават бавно и в събота максималните ще достигнат между 33° и 38°, е прогнозата на НИМХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ей тъпаци
    Нека си духа. Няма лошо от малко духане. В това време е най добре да си навреш чепа някъде на завет, препоръчително между бедрата на някоя мацка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари