ЦИК разреши спора за председателския пост на РИК - Русе

0
Милена Хинкова отново оглави РИК - Русе
Милена Хинкова отново оглави РИК - Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Милена Хинкова отново оглави РИК - Русе

Централната избирателна комисия разреши спорната ситуация около ръководния състав на Районната избирателна комисия в Русе, след като консултациите, проведени при областния управител Драгомир Драганов миналата събота, завършиха без постигнато съгласие. Въпреки усилията на Драганов и заместникът му Георгиев да насърчат диалога и конструктивността между политическите сили, партиите не успяха да постигнат консенсус относно председателското и секретарското място в РИК - Русе.

Според последното решение на ЦИК, публикувано днес, Милена Хинкова от "БСП за България" отново ще поеме председателския пост в РИК - Русе. Тя вече седем поредни пъти ръководи комисията в крайдунавския град, като има опит и в ОИК - Русе на последните няколко избори.

От друга страна, Стела Стоилова, предложена от ГЕРБ - СДС за председател на комисията, ще заеме длъжността секретар на РИК. Напомняме, че по време на консултациите миналата седмица бе решено в Русе да има четирима заместник-председатели. На тези постове ще бъдат назначени Иван Дойнов от "Продължаваме промяната - Демократична България", Лиляна Владимирова от "Възраждане", Шейнур Еюб от ДПС и Ина Райчева от "Има такъв народ".

Членовете на РИК ще включват: Миглена Ангелова, Борислав Жечев, Стефан Донев, Стефан Бонев, Бранимир Стефанов, Димитър Димитров и Димитър Костадинов.

Решението на ЦИК може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в тридневен срок от неговото обявяване чрез Централната избирателна комисия.

Първото заседание на новосформираната РИК се очаква да се проведе утре, като тогава областната администрация в Русе ще връчи на комисията трите официални печата, с които ще бъдат заверявани всички документи на РИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    sinagoga
    Ебах ти агресвното заграбване от червените боклуци.
  • 1
    7
    Коко
    Аз също съм комунист,но и хомосексуалист!
  • 5
    6
    Коко
    Русе се задушава от комунистите! Кой от кой по-алчен и по- некадърен! Загубихме си града! Да ги изчистим всичките на изборите!
  • 2
    5
    хи, хи,
    двама се карат, третия печели!
  • 7
    4
    русенец
    УМИРАНЕ ИМА, ОТЪРВАНЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ НЯМА! Докога....КОЛКО ГОДИНИ ОЩЕ??????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари