Цените на горивата в България остават най-ниски в ЕС

0
Цената на петрола в България е с около 20-30 цента по-ниска от средноевропейските нива
Цената на петрола в България е с около 20-30 цента по-ниска от средноевропейските нива Снимка: Dunavmost

Цената на петрола в България е с около 20-30 цента по-ниска от средноевропейските нива

България продължава да се радва на най-ниските цени на бензин и дизела в Европейския съюз, съобщи Светослав Бенчев, председател на УС на Българската петролна и газова асоциация, в предаването "Денят започва" по БНТ.

Бенчев подчерта, че цената на петрола в България е с около 20-30 цента по-ниска от средноевропейските нива. "В момента по отношение на цената нещата са изключително стабилни", каза той. "Няма сериозни сътресения на пазара. Наблюдаваме различни цени на различните обекти в страната, което е нормална конкурентна ситуация."

Председателят на БПГА отказа да коментира решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), обяснявайки, че "никога не коментира такива на съдебни или други регулаторни органи".

Въпреки че цените на горивата в България остават най-ниски в ЕС, те са се покачили леко през последните месеци. Според https://fuelo.net/ средната цена на бензин А95 достигна 2,65 лева за литър към 3 юли, а цената на дизела е 2,66 лева за литър.

Това леко покачване се дължи на редица фактори, включително повишеното търсене на петрол в световен мащаб и войната в Украйна. Въпреки това, цените на горивата в България все още са значително по-ниски, отколкото в други европейски страни.

Очаква се цените на петрола да останат относително стабилни през следващите месеци, но е възможно да има леко покачване, ако геополитическата ситуация се влоши.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    89
    Но не и пропорционално.
  • 2
    2
    99
    И пенсиите!
  • 4
    1
    88
    Както и заплатите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари