Трогателна история: Лисица прегръща своя спасител всеки ден

2
Необикновеното приятелство между човек и лисица
Необикновеното приятелство между човек и лисица

Необикновеното приятелство между човек и лисица

Трогателна история за приятелството между човек и диво животно се разви в резерват за диви животни в Обединеното кралство. Седемдесет и четири годишният Джеф Грюкок спасява живота на лисица, която сега всекидневно му показва своята признателност чрез прегръдки.

Драматично спасяване

Преди седем години лисицата, наречена Суип, е била доведена в резервата в изключително тежко състояние. Джеф Грюкок предполага, че животното е било жертва на отравяне. В продължение на една година той полага неуморни грижи за нейното възстановяване.

"Когато я взехме за първи път, не мислехме, че има голяма надежда. Беше толкова летаргична и болна, че трябваше да я храня с шише месеци наред. Беше необходимо и да я будя през нощта, за да я инжектираме с физиологичен разтвор", споделя Грюкок.

Неразривна връзка

След продължително лечение Суип се възстановява напълно, но междувременно създава толкова силна емоционална връзка със своя спасител, че връщането ѝ в дивата природа става невъзможно. В момента тя живее в резервата заедно с други възстановяващи се диви животни.

"Суип е толкова прекрасна и добронамерена лисица", споделят от центъра за животни.

"Повечето хора могат да я докоснат, но тя определено е най-близка с мен и настоява да се прегръщаме всеки ден. Мисля, че това е нейният начин да благодари за всички грижи, които полагаме за нея", разказва Грюкок.

Създателят на съдържание за дивата природа Джеймс Кук, който посещава резервата през месец юни, става свидетел на тази необикновена връзка. "Суип е напълно влюбена в Джеф. Двамата се прегръщаха около 10 минути, докато бях там", споделя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    !!!!
    Животните са по благодарни и добри от много " хора"...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари